Познаваме ли другия пол?


„Момичетата – наляво, момчетата – надясно!”

Така се нарича теста, с който ще можете да определите доколко познавате другия пол в ежедневни ситуации. Понякога мъжете се държат като жени, а жените като мъже и това е объркващо. Изводите ще Ви помогнат да разберете по-добре себе си, а също така и да се предпазите от евентуални грешки при някоя случайна несигурна ориентация.  Отговорите могат да бъдат в три варианта: “Жената”, “Мъжът”, “И двамата”.

ВЪПРОСИ 

1. Мъж и жена отварят кутия шоколадови бонбони. Единият веднага взема бонбон и започва да яде, докато другият внимателно отхапва, опитвайки пълнежа. Кой отхапва – мъжът  или жената?

2. На събиране един от гостите твърди, че у хората вече няма интерес към полетите до луната. Домакинът подкрепя мнението и привежда в доказателство данни от социологически проучвания. Но друг от присъстващите не се съгласява, аргументирайки се по следния начин: “Не вярвам в подобни изследвания, аз лично искам да летя до луната. Представителят на кой пол разсъждава така.

3. Съпрузи четат вечер книги, а в съседната стая спи болното им дете. Един от тях казва: ”Безпокоиш ли се? Не трябва, лекарят казва, че няма нищо страшно”. Кой от тях е забелязал тревогата на другия?

4. Съпрузи обядват в ресторант. Единият поръчва непознато, рекламирано блюдо, а другият това, което обичайно поръчва. Кой от двамата е любопитният чревоугодник?

5. Семейство посещава магазин с битови уреди. В единия му край са изложени най- новите модели, а в другия отдавна и широко използваните. Кой от двамата ще прояви интерес първо към новите изделия?

6. Двойка взема решение да обнови гардероба си и посещава магазин за дрехи. Единият веднага се отправя към продавачката и точно и ясно обяснява какъв модел и цвят са му нужни. Другият обикаля целия магазин и на въпроса на продавачката отговаря, че още не е решил какво да купи. Кой от двамата се колебае при избора?

7. Мъж и жена пътуват с кола.  Бензинът е на свършване, дори сигналната лампичка започва да присветва. Единият предлага да заредят на най-близката бензиностанция, но другият настоява да продължат и да заредят на по-следващата, защото там има по-малко хора и бензинът е по-евтин. Кой от двамата е по-склонен да рискува?

8. Двойка се разхожда в непознат град  и се загубва, не може да намери пътя до хотела. Единият предлага да попитат някой минувач. Другият – да продължават да вървят и да търсят пътя сами. Кой на желае да потърси помощ?

9. На бензиностанция обслужващият предлага: “Искате ли да проверя маслото? ”Единият от пътуващата двойка мъж и жена отговаря: ”Не, благодаря, бързаме”. Другият е съгласен да приеме допълнителната услуга. Кой от двамата е отказал услугата?

10. На червено в трите ленти спират три коли, още не е светнало зелено, а един от тримата рязко тръгва. От кой пол е?

11. Семейството е на кино и гледа мелодрама. Кой от двамата чувства силно сантименталните сцени.

ВЕРНИТЕ  ОТГОВОРИ

  • На въпроси  № 1, 2, 4, 6 и  9 – правилният отговор  е “Жената”.
  • “Мъжът” е верният отговор на въпроси  № 3, 5, 7, 8 и  10.
  • Само на въпрос № 11 правилният отговор е  “И двамата”.

За всеки верен отговор получавате по 1 т., а за правилния отговор на последния въпрос – 2т.

РЕЗУЛТАТИ

До 3 точки Вие очевидно и понятие си нямате от това какво вълнува и какво може да се очаква от представителите на другия пол. Подобна неосведоменост може да Ви донесе много неприятности. Помислете и се опитайте си отговорите защо става така – може би поради слаб интерес от Ваша страна или заради неумението да разбирате околните. Ако намерите отговора, проблемът наполовина ще бъде решен.

От 4 до 7 точки – Отговорите Ви показват, че Вие добре се ориентирате в мислите и чувствата на околните. По изражението на лицето Вие бързо определяте истинската реакция на другия пол. Това несъмнено е ценно качество, стига да не го използвате във вреда на околните.

Повече от 8 точки – Вие отлично разбирате другите. Почти изключено е да Ви прекарат. Това разбира се не се отнася до онези мъже и жени, които искат да бъдат лъгани от любимия. За съжаление такива има много и техният брой скоро няма да намалее. Не, и докато самите те не пожелаят обратното.

 

По “Енциклопедия психологически тестове”, изд. Faber, 2001г

Снимка: А. Липова

Свързани публикации:

Оптимист ли сте?

Добър човек ли сте?Трябва да влезете за да напишете коментар Вход