В търсене на себе си…

Филмът е част от психологически проект, намерил отражение като доклад на тема „Групово творчество в юношеска възраст и процеса на личнотно израстване“, публикуван в „Сборник научни доклади 1- 4″, сп. „Психология“ от V Национален конгрес по психология, 2008г.

Основните акценти проследяват прилаганите в младежката възраст психологически подходи и методи на работа: творческа визуализация и активно въображение; психодрама и  отреагиращи техники; музико и арт-терапия, релакс и автогенен тренинг, екзистенциален анализ, групово консултиране и лично художествено творчество. Особено внимание се поставя върху авторския спектакъл като обединяваща реалност на отделните „сюжети по лични преживявания”, предложени от самите млади актьори и представящи техните конкретни гледни точки и житейски вярвания по пътя към собствената  автономност и постигнатата групова идентичност.

Във филма участват „три поколения” театрална трупа „Три-четири!”,  в част от техните авторски постановки през петнадесетгодишната история на младежката формация:

  • „Ден Първи”- 2000 г.
  • „Защо пилето пресича пътя?” – 2006 г.
  • „Всичко е в главите ни”- 2007 г.
  • „Кофеин за трето око” – 2008
  • „Бож не иска да умре по Уестсайд” – 2008
Прожекциите на филма са организирани от ОДК – Козлодуй и са  придружени от авторска фотоизложба на Александрина Липова „Из живота на театралната трупа” .

Ръководители  на проекта:

  • Даниела Първанова – психолог, режисьор  и ръководител на театралната трупа
  • Александрина Липова – ръководител на театралната трупа, операторско  майсторство, видеомонтаж, флаш – анимация  и художествена фотография.
Премиерата на филма е по време на ІІІ международен младежки фестивал – Царево, 2008.
Публикацията и видео – материала илюстрират методите за групово творчество, върху които методи  се базира и планира цялостната концепция на Центъра в областите на работа с младите хора –  в сферата на тяхното авторско  творчество и личностно сбеизразяване.

 Трябва да влезете за да напишете коментар Вход