Успехът е безплатен

Защо някои хора успяват, а други не? Какво ги отличава от останалите!? Лесно ли се стига до успеха!? Това са въпроси, които много хора си задават, и много от тях не намират точен отговор.
Успехът не се купува с пари, не се продава и не се достига до него случайно. Всеки който се съобразява със законите на Вселената съзнателно или не, той успява в живота, но ако искаме да разберем тези закони, първо трябва да разберем себе си.

Животът ни е една непрекъсната борба. Борим се със всичко – с проблемите, с хората, но най-страшната борба е със самите нас. Всичко зависи от нас и от начина по който гледаме на нещата. В момента в който ние си изясним какво точно искаме, тогава започваме да го привличаме. Например – когато ви се случи нещо лошо и нещата тръгнат на зле, не свършва само с това нали, а сякаш всичко едно след друго се струпва върху вас. Истината е, че колкото по-негативно мислите, толкова повече лоши неща привличате. Обаче ако се концентрирате върху това, което наистина желаете и вярвате във възможностите си, тогава привличате в живота си много нови възможности.

Една от най-честите причини за провалите в живота е навикът да се отказваме от едно начинание при първия неуспех. Всеки човек е допускал тази грешка в даден момент от живота си. Преди да постигне някакъв успех, всеки търпи редица неуспехи, а понякога и поражения. И най-лесно е да се откажем от намеренията си, повечето хора постъпват така. Поражението се появява в живота, за да ни изпита. Това е един капан, който всеки трябва да се старае да преодолее и да продължи напред по пътя си, докато достигне целта си.

Успехът идва при този, който го търси и се стреми съзнателно към него. Всеки човек трябва да е отворен към промените, да приема новите неща в живота си, за да прозре истината. Ако се затвори и се задоволява с малкото което има в момента, не рискува, страхува се да бъде наранен, разочарован той си остава на това ниво и не бива да се оплаква, че другите имат повече от него. Никога не може да се стигне до успеха със страх и никога не можем да получим нещо без да дадем. Колкото по-силно желаем нещо, толкова по-бързо ще се случи. Но тук тайната е, че трябва да го почувстваме наистина, а не да се опитваме да излъжем живота.

За да се сбъднат мечтите ни, ние трябва да копнеем за тях, независимо от хората и събитията. Не трябва да се съмняваме в себе си, а да вярваме, че заслужаваме желанията ни да се сбъднат. Тук освен постоянството е много важна и визуализацията, да си представяме и да изпитваме предварително удоволствието, че вече се е случило. Така ние се подготвяме не само да го посрещнем, а и да успеем да го задържим. Тейн Йост казва: “Волята да победиш няма никаква стойност, ако нямаш волята да се подготвиш.”

Но освен всичко това има и нещо много – важно за нашия предстоящ успех: необходимо е действие, а не само едно мечтание. Не спираме да мечтаем, но и не спираме да действаме, защото точно действието е разликата между мечтателите и победителите. Огромно желание, вяра, положителни мисли за себе си и другите са качества, които ни доближават към успеха и колкото повече ги подхранваме толкова по – бързо достигаме до него.

Майкъл Джордън казва: „Ако се преброят кошовете, които съм пропуснал със сигурност са повече от тези, които съм улучил”. Тогава, той успех ли е, или провал?..

 

Нели Пенева

Снимка: Александрина ЛиповаТрябва да влезете за да напишете коментар Вход