Една нощ сънят ми беше доста различен…

Всяка вечер сънувам различни сънища и те много-често са свързани с мислите ми.

През месец февруари, една нощ, сънят ми беше доста различен.

Намирах се на едно необикновено място, което приличаше на снимачна площадка. Пред мен сякаш се снимаше филм и аз наблюдавах цялото събитие. В същия момент там нямаше камери или каквото и да е друго необходимо за снимките. Бях само аз и наблюдавах:

Едно бебе момченце изоставено, беше намерено от един клошар. Той много се радваше на това бебе и се грижеше за него с голяма обич. Този човек живееше в една колибка, която имаше само една стая без прозорци, но с голяма врата и през нея всичко се виждаше какво се случва вътре. Стаята беше много разтурена и препълнена със всякакви предмети, които бяха навсякъде –  закачени по стените, висяха от тавана, по пода, изобщо пълен безпорядък /малко след това попаднах на една снимка в нета, която приличаше точно на тази стая/. И така, това дете растеше и правеше всичко каквото и клошаря..  Момчето порасна и стана един очарователен младеж. Един ден се появи едно момиче незнайно от къде, на възраст около неговата. Беше голяма красавица, много умна, възпитана, интелигентна, изобщо идеалната жена.

Той я видя и от този ден натам вече нищо друго не виждаше освен нея. А тя, сякаш дойде точно заради него, заговори го, той умираше от срам и тя забелязваше това. Всеки ден тя говореше с него, като му разказваше за много неща – за слънцето, луната, звездите, планетите, мисленето, показваше му неговите положителни качества, съветваше го как трябва да бъде щастлив и че това зависи от него самия, за неговите духовни учители, за ангелите хранители които всеки човек има до себе си и още много информация. Той я слушаше с огромен интерес, попиваше всяка една нейна дума и се променяше. Първо промени визията си – смени си дрипите с хубави дрехи, стана по-уверен, по-смел и даже си позволи да и каже, че тя е всичко което той иска да има. Тя се радваше и не се отделяше от него и на двамата сякаш аурите им се сливаха, светеха с цветовете на дъгата. Беше изключително красиво..

Един ден, внезапно клошаря почина и това беше най-страшното което можеше да се случи. Момчето в мъката си забрави всичко, затвори се, не искаше да вижда никой. Тя му се молеше и плачеше, но той каза – край, и беше категоричен. Повече не я чуваше, даже не я забелязваше. Тя го гледаше как се измъчва и правеше и невъзможното да го върне обратно при нея, но този път не се получаваше. Той стоеше в стаята и така плачеше, че всичко наоколо умираше – зелената трева по която двамата се разхождаха – изсъхна и стана кафява, цветята вече ги нямаше, слънцето се скри, стана мрачно. Толкова голяма беше мъката му! Така минаваха дни наред, момичето всяка сутрин ходеше при него и му се молеше да излезе навън и вечерта си тръгваше, все повече отчаяна.

Една сутрин, тя отново отиде при него и видя, че той беше облякъл дрипите с които ходеше клошаря и правеше същите неща каквито и той – събираше разни боклуци и ги закачаше в стаята по стените. Той се беше превърнал в същия този клошар какъвто беше вече мъртвия. Тя нищо повече не каза, не отиде повече при него, а напълно сломена, отчаяна, цялата в сълзи, наведе глава, обърна се и тръгна сама по същия път по който дойде.

Аз стоях като замръзнала, плачех и за двамата и така исках да помогна с нещо, исках да отида и да ги прегърна и двамата, да се опитам да променя нещата, да я върна обратно, но не можех, бях като закована на едно място. Само я наблюдавах как се отдалечава и когато вече беше далече – видях как се появиха бели крила, разтвориха се и тя излетя в небето. Погледнах момчето, той изобщо не забелязваше какво се случва около него, той си имаше неговите си занимания, които сам си избра и това вече беше неговия смисъл на живота!

Н.П.

Можете да изпращате вашите сънища на baraka.cpd@gmail.com.

Добре е публикацията да има заглавие,

ако желаете, може да приложите снимка или рисунка, свързана със съня…

АРТ-ЗОНА / СЪНИЩА5 Отговора на Една нощ сънят ми беше доста различен…

 1. Има сънища, има и съновидения. Едните се различават от другите. Опитах се да погледна на този от друг ъгъл и реших,че е бил за теб като предупреждение или по-скоро припомняне на… Ти, ангелче небесно /познавам те добре и зная,че си такава/ кого успя да промениш за кратко и после изведнъж отново го изгуби заради обикновени житейски, често объркващи ни неща?
  В началото като четях си мислех,че си наблюдавала случка от сегашния си живот, която още не се е случила или че си видяла нещо,което вече е минало. Това нямаше да ме учуди,защото преди да се родим ние отиваме и преглеждаме живота си с всичките му варианти и знаем какво ни очаква, с какво сме се нагърбили. Затова е по-лесно да умреш, отколкото да се родиш.първото – не знаеш кога ще се случи, а при второто – знаеш,че трябва да го направиш и няма да ти се размине, защото израстването на душата е най-важното за всяко същество. Повечето тук просто не го осъзнават, ама какво да се прави – не са дорасли. С обич Галина Петрова http://galinapetrova.hit.bg/

 2. Сън, който впечатлява със своя плавен ход… Сякаш наистина четеш разказ… По принцип, логиката на съня може да следва логиката на художествено произведение, както това се случва и в този сън. За да ни доведе до развръзка, последваща някакава конфликтна ситуация. Тук всичко е приказно, има елементи на сътворяване, на любов, на смърт, на магия, на трансформация.

  Много се радваме, че този сън бе отразен в коментари и мнения, не случайно намирането на жизнен смисъл е с общовалидно значение. В учението на К.Г.Юнг, това понятие е наречено с думата „индивидуация“, или с други думи – личния път към себе си… Само – правенето, само – създаването… По този личен път човек се среща с много и различни образи на себе си, които биват пре-творявани и променяни. Именно вътре-психичното е онова, което търпи основната трансформация, не случайно и самият сън описва сънуващия като наблюдател на действието, а самото действие не е „извън“ него, а в самото негово вътрешно пространство. Сънят говори с ярки типажи и някак си доловени в детайли… За неговото изразяване е с голямо значение и придружаващата го картина, която е със свой терапевтичен смисъл. За автора на съня тази картина играе ролята на бялото поле, в което той открива проектирани неговите лични и заредени с голяма емоционална стойност визии и послания, про-явени през силата на съня…

  Когато сънищата ни се отличават с много различни състояния и запомнящи се архетипови образи, много е вероятно те да попадат в категорията на т.нар. „големи сънища“. Това са сънища с изключително важно значение и индикация за момента на нашия личен път, сънища които почти винаги се „разпознават“ като различини, просто няма как да бъдат объркани… Защото това е познание, много близко до интуитивното знание…

  Даниела Първанова

 3. Нели Пенева

  Този вид сънища са послания предназначени за всички хора. Тук се вижда типичния човешки навик, ако се случи някаква трагедия /в случая смъртта на клошаря/, ние да се свиваме, да се депресираме, да отричаме съществуването на всичко около себе си, да превръщаме собствения си свят в една мрачна картина, да се самонаказваме и да не допускаме ангелите до себе си.
  Всички хора трябва да прозрат, че животът е какъвто си го направим и всеки един човек до себе си винаги има ангел и в най-тежките дни.
  Ние сме дошли на тази земя с определено предназначение и знаем, че в живота ни преди всичко трябва има смисъл. Ако сами не го разберем, нека да не отричаме всичко, а да се опитаме да отворим душата си!

 4. Благодаря на Н.П. за смелостта да сподели своя сън и на инициативата на този прекрасен сайт.

  Аз също сънувам от млака, особено често през последните години. Започнах да си водя дневник и забелязах „различните“ сънища, сънищата с послания, които освен лични бяха и общочовешки, ценни прозрения, които криеха много по-дълбок смисъл и напътствия.

  И твърдо вярвам, че всичката тази информация не само трябва да се споделя , но и да се разпространява за да може да достигне до повече и повече хора. Така всеки ще може да свери собствения си часовник, собствените си преживявания и най-малкото ще види, че и други като него преминават през подобни преживявания.

  Съня за мен е един начин да надникнеш зад воала, към духовния свят, да срещнеш своите водачи, ангели, близки същества, да получиш подготовка и уроци, да получиш зрънце от любовта на твоя истински Дом, която да запазиш в сърцето си и да пренесеш във физическия свят, където да продължиш живота си на Земята с увереност, че има нещо повече от физическото, че ние сме нещо повече от това тяло.

 5. Тоя сън е като приказка.Много е хубав!

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход