Който трябва да го прочете, сънят сам ще го намери…

Публикуваме този имейл така, както е получен, защото смятаме за изключително важно цялото му съдържание… С благодарност към автора!

 

Здравейте момичета,

Исках да ви поздравя за идеята да предоставите място и да събирате сънища от читатели, които да бъдат достъпни и четени от всички желаещи.

Днес моя приятелка и ваша съгражданка ми прати линк за вашия сайт и това се оказа в голям синхрон с нещата, които напоследък ми се случваха. А особено днес думата сън и сънуване излиза няколко пъти по различни начини при мен. Приех го като знак и ще споделя два мои съня.

Едната тема, всъщност съм я обрисувала с 2 отделни съня, е темата за водата, а другата е за планети и съзвездия, които бях сънувала преди няколко години.

Оставям на вас да прецените и да ги редактирате, ще се опитам да съм максимално ясна в описанието си, макар че пиша с много емоция и ми е трудно да остана кратка.

………………………………………

„Темата за водата също присъства много в сънищата ми – вълни, бедствия, но всеки път сякаш нещо ми казва какво да правя и къде да застана за да избегна най-големия удар. За да се разбере по-добре защо тълкувам сънищата си така ще изпратя и няколко предишни,  защото темата има развитие.

1.      Буйната река и цветята – Сънувах през 2009 година, че стоя до една бистра река, която си течеше спокойно, а аз стоя на брега й. След малко в далечината реката се превърна в водопад, който изпращаше огромни количества вода с буйна сила, а в тази вода се носеха най-красивите цветя с удивителни цветове сякаш покосени, отрязани. Аз ги гледах невярващо колко красиви бяха тези цветове, като живи. Секунда преди стихията да удари в брега, където стоях нещо ми каза да скоча в страни и се отместих. Усетих как сърцето ми трепна, водата можеше да ме завлече.

„Водата е сила, както може да дава живот така може и да го отнема, водата е символ на промяната, на бързата промяна, която идва и ако не си на мястото си може да те отнесе, както в съня най-красивите цветя  – какво като са красиви,  но бяха покосени във водовъртежа на промените.” Това е тълкуване на моя приятелка – което се оказа напълно вярно.

Моето изследване за символа на водата доведе до откритието, че Едгар Кейси описва водата като символ на духовната енергия.

Мисля, че сънят ми показа задаващите се духовни промени и също моя личен път – сънувах го лятото на 2009г. – и че ако човек не е осъзнат и тръгне ли веднъж по пътеката на духовното развитие трябва много да внимава да не бъде завлечен от бързината на случващото се, защото има много неща, които вместо да ни помогнат могат да ни завлекат към дъното. Благодарна съм на това послание, което знам че изигра своята роля, когато трябваше в моя живот.

2.      Вълните и морето – сънувано на 10ти март 2012г.

„Сънувам, че се намирам в морето сама, не съм на дълбоко, по принцип не мога да плувам и винаги влизам само на плиткото. Този път бях тръгнала да излизам, вървя напред през водата към брега, който хем изглежда близо, хем все още не го стигам. На няколко пъти дойдоха вълни, държах се стабилно на крака, но по някакъв начин някои от вълните бяха толкова пълноводни, че нивото се вдигаше главоломно. Имах чувството, че след миг ще ме залее и ще стане тъмно, но усетих някаква твърдост в себе си и концентрация да не изпускам мисълта за брега и да продължавам да крача напред дори да стане тъмнина наоколо.”

За мен този сън е да ми покаже къде съм аз в случващите се духовни промени и на какъв етап сме. Водата, големите вълни не са нищо друго освен новото, това което трябва да стане, може да изглежда страшно на някои, може и в съня да съм усетила смътно страх някъде надълбоко, но по-важното е, че усетих силата в себе си, концентрацията и ясно знаех каква е целта ми  – да стигна брега. И дори мислълта, че ще стане тъмнина, че ще бъда залята от водата, не ме плашеше чак толкова, имах твърдост в себе си че ще стигна където трябва каквото и да става.

Спирам дотук, макар че има какво да споделя още за сънищата си с водата – но най-важното което научих, че промените които се слуват се символизират от водата и заради това  може би толкова много хора сънуват потопи, наводнения и т.н.

…………………………………………….

Втората тема, която искам да споделя е един мой сън от преди 2007 година или около това време. Тогава не записах съня си, но мислено си го повтарях и често се сещах за него до след няколко години.

Едва няколко години по-късно (явно аз самата не съм била готова за тази информация) започнах да търся и изследвам значението на съня.

Планетите и триъгълника в нощното небе

Действието на съня се развива в моето село, където прекарвах летните ваканции ( и което е 75 %  сцена на всичките ми сънища, което е странно според мен). Нощем е, а аз стоя на стълбите пред голямата ни къща и гледам в посока през нашия – към съседския двор.  Виждам очертанията на дърветата, оградите, постройките. Малко над оградата в ляво на хоризонта и съвсем близо  сякаш можех с ръка да я докосна имаше огромна планета, която възприех за Луната – но някак си беше несветеща и ярка, както при пълнолуние,  а сива с различни светли и тъмни зони по нея, и сякаш светлина извираше от вътре й, от самата нея, беше огромна и жива. Сякаш беше кацнала току над оградата.

До нея малко по-ниско и дори още по-близо беше планета с пръстен. Много красива. (Дълго време я смятах за Сатурн, защото не знаех, че и Юпитер има също пръстен.) Когато в съня си видях тези планети имах желание да протегна ръка и да ги докосна, невероятно чувство беше, от онези моменти, в които само можеш да се изпълваш от красотата и живота, които струят около теб.

След като се полюбувах на планетите, както си стоях на стълбите и някакси случайно погледа ми се измести малко по-нагоре към нощното небе и в дясно.  Там на фона на черното небе си стоеше един правоъгълен триъгълник очертан с бледо синкав цвят, просто геометричната фигура правоъгълен триъгълник – това ме изуми, аз като ученичка обожавах математиката, и може би почудата ми, че виждам позната геометрична фигура на небето ме е накарала да запомня съня, това беше най-необичайното явление, което съм виждала. Просто не й беше мястото там на тази фигура. Така изкарах няколко секунди да се дивя и чудя.

И пак погледа ми вече се измести право нагоре, високо в нощното небе – тогава видях сред всички звезди някаква активност. Случваше се следното нещо – от дясно на небето горе имаше куп звездички – така стояха по-близо една до друга. От ляво имаше една продълговата форма – като 3 успоредни лъча, но изградени и формирани също от звездички, като в единия им край имаше също струпване и формата се разширяваше. Това, което видях като активност беше – от дясно от купа звезди бавно се отделяха по една по две и тръгваха към лявата страна на небето към трите лъча от звезди и сякаш кацаха там, все едно бяха кораби, които се отделяха и пристигаха на по-голямат платформа от трите лъча. Всъщност и от двете старни имаше движение на звезди към противоположната страна. (не знам защо бях убедена, че това не са просто звезди а космически кораби)

Когато видях картината най-горе ме обзе силно чувство на вълнение и някак си – хем се радвах, чувствах тържеството на момента в сърцето си. Но имах и една частичка от мен, която знаеше, че връщане назад няма, че това което става е съдбоносно, почувствах се толкова малка нищожна частичка, на фона на това, което виждах в небето, дори за момент осъзнах, че и моя живот не е в безопасност, но в същото време нещо, което съм чакала и е необходимо и важно да стане, важно за много неща и хора. Чувствах се сякаш е започнало събитие от невероятен мащаб – просто чувството е трудно да се опише – нещо огромно, по-голямо от всеки отделен човек, за това и емоцията ми беше силна – никога не съм изпитвала такова нещо в будния си живот.

Минаха много години, а аз никога няма да забравя този сън и емоцията, често мисля за него.  Започнах да се интересувам от свещена геометрия, от астрономия, съзвездия и т.н. всичко за да намеря следа към моя сън и да си обясня какво видях.

Миналата година дори нарисувах картина, в която се опитах да включа всички елементи от съня.  Решението ми да го нарисувам дойде след един друг сън, където бях на някаква улица и аз заедно с други хора видяхме космически кораб много ниско над улицата, след което всички бяха забравили, просто не си спомняха, и само едно момиче с червена рокля ме срещна и ми показа рисунките си от срещата с космическия кораб и ми каза винаги да рисувам, защото само така няма да забравя. В нейна чест направих дрехата си на картината с планетите червена – за мен червения цвят в съня стана символ на нещо важно, на което трябва да обръщам внимание. Сякаш е сигнал „Не забравяй!”

Търсенето ми на този Тръгълник в небето се оказа най-трудно. Открих, че съществува нещо, което се нарича Летния Триъгълник – формира се от три по-ярки звезди в лятното нощно небе. Търсенето ми на точното съзвездие ме отведе до най-различни интересни информации – научих много за Сириус, и до последно вярвам, че ние българите имаме силна връзка с това съзвездие.

Така или иначе търсенето ми за съня продължи, защото не намерих твърдо потвърждение къде се намира в небето видяната конфигурация от планети и звезди.

През  Декември приятелка ми изпрати запис на Гал Сасон, където чух нещо за някакъв триъгълник  и датата 13 Март. Според него тогава ще има астрономическо събитие, което ще е много благоприятно за осъществяването на всякакви проекти. Потърсих повече в интернет, но не намерих нищо.

Скоро пак ми хрумна да пробвам с датата 13 март и този път се отвори астрономическия сайт на обсерваторията в Рожен http://nao-rozhen.org/astronomical_phenomena/fr4.htm За мое удивление те даваха снимка на съзвездието Триъгълник (единствения правоъгълен триъгълник сред съзвездията) в небето, заедно с комбинация от Юпитер и Венера, Плеядите и Хиядите. В интерес на истината от съня помня Луната и планетата с пръстена, която предполагам е Юпитер) в началото я вземах за Сатурн но наскоро открих – учените са доказали, че и около Юпитер има пръстен). Когато миналата година рисувах съня имах чувството, че остава една празнина на едно място и че не мога я оставя така – тогава нарисувах малката червена планета над Луната и Юпитер. Но сега гледайки астрономическите снимки от сайта на Рожен виждам Венера, а цвета на Венера е именно червения, и размера й е по-малък от този на Юпитер – точно както съм ги нарисувала в картината – дори без да знам съм включила Венера в картината си. Според мен спомена ми е останал на подсъзнателно ниво – иначе не мога да си обясня, че това е просто „съвпадение” и съм пресъздала „случайно” реално астрономическо събитие, което се случва години след съня ми.

Също се даваше и второ събитие към 25 март, което също и дори още повече приличаше на картината от моя сън. Всъщност там луната е дадаена тъмна – както аз съм я нарисувала, а се вижда само лунния сърп.

Имам една теория поради обърнатото положение на съзвездието Триъгълник – т.е. аз съм го водяла  с правия ъгъл надолу, а в небето е наобратно – та теорията ми е, че може би гледната ми точка на твоа събитие не е от планетата Земя.

Някой би се запитал защо толкова търся, защо ми е да знам… Онова чувство, което никога няма да забравя ме караше да търся и търся, с надеждата да открия това място в небето, макар че съзнавам, че то си е в мен самата и винаги мога да се връщам там, когато пожелая.

Усещам че сънят ми е показал началото на прехода, началото на промяната, на едно по-мащабно ниво, на ниво космос, защото е истина че това, което се случва с нас е само част от промените в цялата Вселена и е критично важно каква позиция ще има всеки един от нас. За това усетих в сърцето си чувството на тържество, на нещо дългоочаквано, и все пак лек полъх на страх, от мащаба на случващото се, но и сила в сърцето си, че каквото и да става,  с цената на всичко тази промяна тряба да стане за добро и че сме я чакали твърде дълго.

И както изкоментирах преди вярвам и усещам, че Съня е един начин да надникнеш зад воала, към духовния свят, към истинската реалност, към това което сме. Често съм получавала послания и възможност да зърна тази любов от Дома, която да ми даде сили да продължа живота си на Земята със силна увереност, че не съм сама по пътя.

Пожелавам на всички да се вслушват по често в интуицията си и да търсят знаците, да записват сънищата си и да развиват способностите си да помнят сънуваното – това е нещо, което ще ви се отплати, когато най-много имате нужда от помощ.

Каквото и да означава моя сън аз бях длъжна да го споделя – прекалено много знаци ми сочеха че е време за това – пък който трябва да го прочете – сънят сам ще го намери :)

Благодаря ви

П.Н.

 Можете да изпращате вашите сънища на baraka.cpd@gmail.com.

Добре е публикацията да има заглавие,

ако желаете, може да приложите снимка или рисунка, свързана със съня…

АРТ-ЗОНА / СЪНИЩА2 Отговора на Който трябва да го прочете, сънят сам ще го намери…

 1. Публикуваме без изменения част от нашата благодарност към Павлина…

  Здравейте Павлина,

  Изключително много благодарим за сънищата, които ни изпратихте. Особено ценни са анализите и изображенията към тях. На практика, Вие правите своя автотерапия в обичайното тълкуване на понятието „терапия“, същевременно според нас – това е Вашият духовен път по пътя на индивидуацията. Търсенето, което правите в самия анализ на съня се вмества в понятието „амплификация“, т.е., насищате значението на посланията от съня, като намирате неговото потвърждение чрез допълнителни сигнали, означения и символи…

  Сънят с планетите е изключително показателен в това отношение, по принцип, някои от сънищата са прогностични… След като Вие сте намерили тези знаци, значи те са важни за Вас, и наистина очертават едно ново пространство, а така както го описвате, на архетипно ниво то се доближава до „колективното несъзнавано“… Не случайно, при вас присъстват много доказателства на явлението „синхроничност“…
  И да, съвсем не е случайно, че се срещаме тук и сега… Не е случайно и това, че много хора ще прочетат и видят Вашите споделени неща, това е възможност самите те да отключат свои различни лични търсения… В този смисъл, Вие ще влезете в ролята на своеобразен будител, а това са новите хора на новото време… Всички се учим от всички, но когато тези, от които се учим са с духовен опит, то тласъкът е невероятен…

  Радваме се, че има хора, които са „отворени“ за тези промени… Това беше и идеята на сайта, да обедини едно по-ново и различно мислене и възприятие… И, да пожаже, че явленията и хората са безгранично свързани… Вашият опит е изключително ценен, защото, едно е да говорим теоретично как да става промяната, съвсем друго е тя да се покаже през личните преживяванията и доказателства, „случени“ през самия човек… И достигането до само -осъзнаване вече на едно по-друго ниво…

  Разбираме, че притежавате много и различни познания, с които можете да допринесете за този глобален процес на промяна, който се чувства вече навсякъде, и който буквално си „изисква“ своето… Това беше и една от причините да тръгнем към създаването на този център… Ще се радваме, ако споделите и други Ваши преживявания и опит, също така искаме да Ви поканим, ако желаете, да се присъедините към авторите на сайта… Темата за духовността е неизчерпаема, и ние с удоволствие бихме си сътрудничили с хора като Вас, хора от които може да се научи много за личното себепознание и промяна…

  С уважение,
  Даниела Първанова и Александрина Липова

 2. Росица Петрова

  Скъпа, Павли! Ти си едно невероятно божествено създание със силно духовно развитие. Благодаря за споделените сънища! Начинът по който си ги описала, рисуват живи детайли и този който ги чете има възможността да проникне в дълбочината на тези послания. Тълкуването на сънищата за водата, силно ме изненада. Често сънувам вода, но винаги избягвам да мисля за такъв сън…от баба ми знам, че бистрата вода е послание за сълзи…
  Това ме подсети, че е време отново да прочета книгата на Едгар Кейси за сънищата.
  Относно небесните и космически обекти мога само да замълча, защото това е тема, която е много далеч от моите познания…убедена съм обаче, че ние земните обитатели, не сме единствените обитатели във вселената. Пожелавам ти красиви сънища от „Другата страна”

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход