Мариана Ангелова – художественото майсторство

Низчерпаем извор са творбите на Мариана Ангелова, художник – приложник. Години наред нейното вдъхновение се предава на различни поколения ценители на художественото творчество. С богат педагогически опит, художничката подкрепя множество арт-събития, а нейни възпитаници печелят международни и национални награди и отличия, както и признанието на цялата общественост.

Основател на голямата областна изложба „Ние децата“ към ОДК – Козлодуй, в продължение на около десетина години, Мариана Ангелова обединява детското художествено творчество от всички училища и учебни заведения на територията на област Враца, като с това дава неимоверен тласък на естетическото възпитание и образование в областта на изкуството сред подрастващите.

С непреставащо вдъхновение, Мариана Ангелова експериментира в различни области на съвременното приложно и изобразително изкуство, видимо в смелите комбинации на форма и съдържание както в отделните изложби от художествени уникати, така и в мащабните сценографски решения и дизайнерски провокации по време на работата й в над 20 артистични изяви и постановки на различни театрални сцени, експериментални пърформанси  и фестивални  участия.

Към практиката й проявават интерес не само деца и млади хора, но и възрастни и родители, като все повече са хората, които желаят да преминат през опита на художеството. В подкрепа на работата с възрастни е и специализацията на Мариана Ангелова в област арт – терапия,  което допринася към към творческия процес да се добави и  допълнителен чисто терапевтичен ефект.

Художничката има свои самостоятелни изложби и участия в редица арт – форуми, като част от нейните произведения представяме в сайта на „BARAKA„. Такава е и последната изложба на Мариана Ангелова, наречена „Равновесие“ – рисувано стъкло, представящо противоречието и цялостта в експерименталните художествени форми, погледнати от различен ъгъл на човешкото възприятие.

 ГАЛЕРИЯТрябва да влезете за да напишете коментар Вход