Ръцете горе всички!

Петя Дилова

Откъс от авторската книга "Нецензурирани настроения"
 

Нека си признаем, че сериозни заслуги за деградацията и изродяването на днешните подрастващи до голяма степен има чалгата. И аз без никакви угризения бих й връчила музикален Златен скункс. Само че коя съм аз да развявам скунксове?!

Уважаеми родители, които нощем спите спокойно; които нямате минутка време за интересите на децата си; които нямате ни най-малка представа как се забавляват те и кое наистина „ги кефи”, мили родители, помолете децата си да ви пуснат някоя и друга песен и слушайте внимателно високосъдържателните и сърцераздирателни текстове.

Уважаеми родители, много е важно „преди употреба да прочетете листовката”!

Знаете ли, че вашите дъщерички наистина вярват, че „не са безгрешни, но са истински”.  Знаете ли, че забавленията им се изчерпват в някоя „квартална кръчма”, защото „щом се пее и се пие, много ясно, че сме ние”.  Кулминацията след „две, три, четири” обикновено е призивът на някое затлъстяло, подпийнало /псевдо/„милионерче”:  „Я, елате пиленца при батко!” барабар с продълженията на иначе духовития текст. И докато те повдигат вежди над любовни погледи, представяйки си „любовта ми как ти стои?”, той с похотлив поглед ги измерва, чудейки се как ли им стои „синята прашка”, така небрежно загатната над колана на дънките. Заета с погледите и прехвърчащите искри младежта не забелязва из „кварталната кръчма” онези двама-трима другари по чашка на татко, които, надигайки с досада мастиката, си мислят:„ако знае баща ти”…  Не се сещам за по-добро пресъздаване на логичното продължение от думите на Райна:

Ще те влудя! Моите бедра кръстосвам…
Tи дали видя? – нещо съм забравила,
не съм си сложила …
Не, не е това, което имаш на ума,
моите задръжки тях не нося – да!

Следващите сцени от „дива нощ” прехвърлям през мислите си на бързи обороти – повярвайте, мили родители, трябва да сте ми благодарни за оборотите. Иначе „Боли”, както казва една от всичките кажи-речи еднакви диви на попфолка Гергана.

Хайде сега, мили родители, „Ръцете горе всички!”

Аааа, не, няма да се забавляваме.

Като пред разстрел ще е!

Аз имам две деца и само едно желание: „Тихо ми пази!”

Защото любовта на хората към простотията и пошлостта вещае лоша съдба за здравия разум на човешкия род.

Последни публикации на автора:

И да си свиркам

Дисекция на една принцеса2 Отговора на Ръцете горе всички!

  1. Aнонимен

    ЕПИЧЕН ПРОВАЛ….ДЕГРАДАЦИЯ В ОГРОМНИ МАЩАБИ…

  2. Наскоро имаше случай на чалга в училищата. И тя беше приета като успешен начин за интеграция на малцинствата.Много показателно.

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход