Енергиен коктейл за Трайков

Последната капка в чашата на Трайков. Дали капката беше от катарски петрол, руски уран, газ, зелена енергия, или от златевия „Лукойл“? Енергийния коктейл беше запален и хвърлен по Трайков. Въпросите са много. Отговори няма. „Чашата ми сигурно е била пълна с „Лукойл“ и „Белене“ – това са думите на бившия вече министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Две години и половина по – късно стана ясно, че ясна политика в сектора енергетика – няма. Няма и ясна политика в областите енергетика и туризъм. Взехме главата на Трайков и я побихме на кол – за назидание. Дали е негова вината за цялото некадърно управление на ГЕРБ скоро ще разберем (честно казано имам някакви съмнения относно което).

По – интересно вече е развитието на казусите – „Лукойл“, АЕЦ „Белене“, удължаването на живота на пети и шести реактор в АЕЦ „Козлодуй“, добива на шистов газ, нефтопроводът Бургас-Александруполис, газопроводът „Набуко“. Ще успее ли България да защити енергийната си независимост, или ще бъде смазана от чужди (и наши) лобистки интереси. Ще бъде ли разбит монопола в енергетиката и енергийните ресурси? Отговорите едва ли ще дойдат от Делян Добрев, но развитието на тези теми ще ни подскаже, от какво е бил забъркан енергийния коктейл в чашата на Трайков. Поредната глава се търколи в нозете на тълпата жадна за зрелища и кръв. Докога?

Даниел Стойнев

Последни публикации на автора:

Онлайн бизнес – как да започна?

ДървотоТрябва да влезете за да напишете коментар Вход