…всеки си мисли, че знае как другия трябва да живее…

Даниел Стойнев

Когато се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен.

Последни публикации на Даниел Стойнев:

Закон за предучилищното и училищно възпитание

31 май – Ден без цигари4 Отговора на …всеки си мисли, че знае как другия трябва да живее…

 1. Темата е невероятно благодатна… Имаме ли право да будим този, който не е иска да отвори очите си, спрямо нашата гледна точка… и какво значи да си „отвориш очите“… Това е все едно да събудиш малко дете, което спи… Кофти… Болезнено… Понякога в суетата си мислим, че ТРЯБВА да помагаме или да се жертваме, просто защото така ни харесва или сме прочели малко повече нещо си някъде и сме решили, че го можем? … И защо, да му се не види, хората трябва да живеят по нашите стандарти, според които на нас ни е гот да даваме акъл… За да се почувстваме по-добре ние самите, ли?… Дали в този случай не се изживяваме като Гуру, и кой ни дава това право? Дали е „моралът“, дали е нашият малък опит, дали са просто насложените формули от поредното списание и масови книжки за „Рецепти за щастие“…

  Когато някой ви интерпретира според неговата гледна точка, просто му отговорете с търпение, че да, това е добър съвет и оценявате неговата грижа, но вие имате своя си опит, и той трябва да бъде реализиран според това, кои сте вие самите… И му простете… тъпо е, да се хващате на подобни въдици…

 2. Даниел

  В крайна сметка гледай собствения си живот. Живей го както пожелаеш, според своите стандарти. Ближния ти ще живее живота си както пожелае, дори и да сгреши това не е фатално, защото никой не е безгрешен.

 3. Стефан

  Никой няма право да съди друг човек и най-малко да му казва как да живее.

 4. Александра

  Ако обичаш някого и той е важен за теб не би трябвало дори да искаш да го промениш, би уважил решенията и постъпките му. Според мен така е редно.

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход