„Свободната воля“ на България

Но що паднахте тук, деца бурливи?

За трон ли злат, за някой ли кумир?
Да беше то – остали бихте живи,
не бихте срещали тъй горделиви куршума…

Спете в мир.

Това го е писал един човек, на който имаше кръстена една улица. По време на турското присъствие. За едни войводи, които не мога да си обясня защо са се били с турските представители? Ей там където сега се намира МОЛ-а , тати ми каза, че е било преди гора, и май там са се били,  де. Ама не знам, аз рядко си идвам в България. Мама и тати ми казват, че съм българин, ама едно време им е писнало от криворазбраната демокрация и са избягали  в чужбина…

Така ще говори „бъдещето” на България. Плюха на историята, омекотиха я все едно са я изпрали с „Коколино” и я сложиха на подносче добре окрасена, за да е удобна. И как да обвиняваме народа, че не се бори, той не иска да се бори за кумири и чужди интереси, той иска да се бори за България!, ама не може. Отказал се е! Видял е, че всички се стараят святата ни родина само да обслужва нечий интереси, и под нечий нямам предвид интересите на народа.

Искат ни горите. Искат ни волята. Бог ни е дал свободна воля, кои мамка му, сте вие, че да ни я отнемате? Застроиха плажовете под предтекст „за да ни се разраства икономиката”. Сега съсипват малкия и среден бизнес, под предтекст, че „ни пазят здравето”. Вярно е, господа народни „представители”, че повечето ни предци са били овчари, но това не значи, че ние сме овце.

Моето здраве си е мое. Не ви пукаше за него, когато увеличихте цените, оставихте заплатите минимални и хората са принудени да ядат евтитните буклуци. А това не е ли вредно за здравето?! Не ви пукше, когато всеки 5 от българите страда от високо кръвно, защото има финансови проблеми. Това сигурно е полезно за здравето?! Изведнъж много се загрижихте. И данък на домашните любимци сложихте, а знаете ли, че всички психолози препоръчват малките деца да имат домашни любимци, следователно е полезно за здравето ни. Или най- вероятно е много полезно посреднощ да ходиш в Спешна помощ (която по принцип трябва да е безплатна), гръчейки се от бъбречни кризи и да ти казват „ Абе имаме тука едно обезболяващо, ама струва пари”.

До пушенето ли опряхте бе, господа министри. Оставете моето здраве в моите ръце, дайте ми средства и условия, а аз обещавам да бъда най- здравия човек на света. Ще ям само екологично чисти храни, ще ходя на редовни прегледи и ще се разхождам на чист въздух из прекрасната ни българска гора, ако не я застроите с някое и друго хотелче, разбира се.

Господи, знам че вече искаме много, но щом веднъж си ни помогнал, помогни ни пак. Прати ни някой, който да събуди примирения и отчаян български народ. Прати ни нов Левски, и припомни на българите, че може и някои от нас да са ги избрали, но всички НИЕ имаме силата да ги свалим.

Ивелина Иванова

Снимка: Тихомир СпасовЕдин Отговор на „Свободната воля“ на България

  1. Ивелина, както винаги силна!… Това е другата страна на монетата, обикновено невидима, но в реалността вече „нетърпима“… Дано има повече хора като теб, осветляващи „сянката“…

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход