За Росен Плевнелиев и за електронното правителство

 

Росен Плевненлиев

Росен Плевненлиев

 

Даниел Стойнев

Радвам се, че Плевнелиев ме опровергава с всеки свой ход и се отдалечава от образа на охлюв и протеже – подлога на Б.Б (да се свети името Му) и показва собствена визия за политиката на България. Не че е в правомощията му, но се вижда мисъл и то в дясно, а и стратегия, както и цялостна визия на политиките, което липсва принципно на ГЕРБ като цяло.

Въпреки, че след изказването му : „Ако не се санират 770-те хиляди панелки у нас, след 10 години към 2,7 млн. български граждани ще бъдат на палатки, но с атомна електроцентрала“ – ми идеше да го нахраня здравата се въздържах именно защото показва цялостна идея и стратегия в енергийната ни политика (въпреки, че не съм съгласен с нея)…

Сега Росен Плевнелиев президентът на България иска държавна информационна агенция, която да отговаря за електронното правителство. Държавният глава смята, че с навлизането на електронното правителство ще се намали корупцията и ще се подобри бизнес средата у нас. Според президентът – структурата, която трябва да държи средствата, с които се финансират дейностите за въвеждане на електронните услуги.

Аз от доста време чакам и апелирам някой да задвижи процеса по създаването на електронно правителство по естонски модел и ако Плевнелиев успее да ускори процеса – може и да му простя за АЕЦ Белене.

Споделете мнението си по темата в коментарната форма.

Последни публикации на Даниел Стойнев:

Жертви на земетресението

Подмладяване на времетоЕдин Отговор на За Росен Плевнелиев и за електронното правителство

  1. Лошо няма, само не знам дали е и на хубаво.Вече не вярвам нито в лошото нито в хубавото.

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход