„Случайно“ ли влезе в стаята ми… A, сега?

Сутринта отивам на работа, качвам се по стълбите и пресичам пътя на една трудно подвижна жена. Правя й път и я изчаквам спокойно да се изкачи по стълбите, а тя ми се извинява, че се движи бавно и ми пречи и ме благославя, че я чакам. Влизам в стаята си. 1 час по-късно при мен влиза същата тази жена, с молба да попълня документите й, защото не вижда добре. Помогнах и, разбира се. А докато попълвах документите й тя не спираше да ме благославя: „Да си жива и здрава… Да си щастлива… Да се отвори небето и Бог да ме чуе… Да се отвори небето и Бог да ме чуе… Мъжът ти да не поглежда друга жена… Да си здрава… Да се отвори небето и Бог да ме чуе… Да са здрави близките ти… Да се отвори небето… Висока заплата да взимаш… “ Не спираше, сякаш си бях поръчала коледар да ме сурвака! :) Стана ми приятно. Не се сдържах и я попитах: „Ти случайно ли влезе точно в моята стая“ /като стаята ми далеч не е първата по коридора…/, а тя ми казва: „Да!!! Случайно!!!„… 

А кажете ми сега колко е случайно :) Заслужава си да се поговори за „Случайните неща“…

Аз й пресякох пътя сутринта по стълбите и Нещо отново я изпраща при мен за помощ, защото Й е ДАЛО знак, че аз имам положителна нагласа и ДНЕС АЗ СЪМ НЕЙНИЯ ЧОВЕК!!! Благослови ме отново, и отново, и отново и излезе…3 Отговора на „Случайно“ ли влезе в стаята ми… A, сега?

  1. Ивелина

    Някой беше казал (извинявам се, но не помня кой точно, много съм зле с имената :) ) „Случайността е подписът на Бог, когато иска да остане анонимен“ ;). Силно не вярвам в случайните неща и съм на мнение, че всека и най- незначителната среща в живота ни има своята цел и замисъл. Ето вие сте направили добро на жената, а тя ви накарала да се почувствате добре и да се усмихнете, което е нещо найстина голямо :) Прекрасна „случайност“, поне според мен :))

  2. Страхотнооо!!! „Зададено намерение“ отвсякъде! Намерение за синхроничност… И, ако това не е синхроничност, здраве му кажи! Както казва Юнг, тези неща се случват в моменти на лична промяна… прекрасна случка…

  3. Понякога нещата наистина са случайни. Аз разбирам тази жена, дори и да е влязла случайно в вашата стая тя е знаела, че ще и помогнете… Мисля че не трябва да си задаваме въпроси за такива неща. Трябва да сме доволни, че помагаме. Може би, когато ние се нуждаем от помощ някои ще ни помогне така както сме помогнали ние. :)

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход