Стартира кампанията на Община Козлодуй по приемна грижа

В община Козлодуй  стартира кампанията за популяризиране на услугата „Приемна грижа”, чиято цел е увеличаване на приемните семейства в общината. Местната инициатива е под мотото “Щастливо детство за всички” и е част от Национална доброволческа информационна кампания по приемна грижа на Българския младежки червен кръст (БМЧК) “Всички имаме грижата”.

На 3 октомври на площад “Христо Ботев” от 17.00 ч. до 19.00 ч. в импровизирано арт-ателие на открито организаторите са предвидили за всички деца рисунка на асфалт; рисунка с бои, пастели, моливи на тема “Щастливо детство за всички”. Участници в събитието ще бъдат Школата по изобразително изкуство към Обединен детски комплекс и деца от Дневен център за деца и младежи с увреждания и Център за обществена подкрепа, гр. Козлодуй. Творбите от ателието, както и други моменти от кампанията ще бъдат включени в рекламно портфолио, което ще се използва за популяризиране на приемната грижа и занапред. Доброволци, обучени от на БМЧК, ще са на разположение да информират всички граждани, които имат интерес към професията “Приемен родител”. Предвидени са занимателни игри за децата, работни кътове и много изненади.

Партньори по кампанията са Община Козлодуй; Център за обществена подкрепа, гр. Козлодуй; Обединен детски комплекс, гр. Козлодуй; НЧХП “Христо Ботев”, гр. Козлодуй; Рекламна къща “Пауни”. Медийни партньори по кампанията са сайтът на  Община Козлодуй – http://www.kozloduy.bg/, Общинският бюлетин “От и за общината”, Център за личностно  развитие “BARAKA” – http://cpd-kozloduy.org/,  Информационният портал на Козлодуй – http://www.kozloduy-bg.info/и радио “Елто”.

 Програма на кампанията „Щастливо детство за всички“Трябва да влезете за да напишете коментар Вход