ЗА или ПРОТИВ ваксината срещу рак на маточната шийка

Нели Пенева

Всички сме свидетели на рекламите, които вървят постоянно по телевизиите, набиват ни се в главите и така ни омагьосват, че сякаш без да искаме те се запечатват в съзнанието ни.

Искам да споделя моето мнение, конкретно за рекламата за ваксината срещу рак на маточната шийка.

Лично аз съм гледала тази реклама от чисто любопитство, единствено ми харесваше, че не е задължителна, а само по желание.

Обаче ето какво се случва – на родителска среща на дъщеря ми, която е на 12 години, темата за която са повикани всички родители е за ваксината срещу рак на маточната шийка. Представянето е само за родителите на момичета, които са навършили 12 години. От разказа на представителката става ясно, че тази ваксина се препоръчва от Световната Здравна Организация, от Министерството на здравеопазването и още ред други организации, но най-важното някак не става ясно – безвредна ли е тя или не!

Никога не съм била против ваксините, които са поставяни на родителите ни, на самите нас, на децата ни, според мен те са изпитани във времето, защото е изминало достатъчно дълго време и резултата е виден, но тук е различно.

Основната информация е, че по официални данни тази васкина предпазва от рак в 70 процента, но само от два щама папилома вирус, а останалите – не и още – има около 9 годишен опит с нея и се ваксинират момичета от 12 до 25 годишна възраст.

Интересно как е установен резултатът от нейното приложение, като се е започнало при 12 годишните, а 12 + 9 прави 21! Със сигурност има случаи на рак на шийката на матката при толкова млади жени, аз не се съмнявам в това, но процента е малък и едва ли е достатъчно да се докаже резултат, така че за какъв опит може да се говори изобщо.

Другия абсурд е, че има два вида ваксини, от които може да се избира, но не е ясно как! Препоръката е – съвет с личния лекар!

Как мислите вие – личните лекари дали имат достатъчно информация, след като не са я използвали до сега и дали ще могат да ви кажат със сигурност как стои въпроса със страничните действия? Аз мисля че не! Също не вярвам който и да е личен лекар да си сложи главата в торбата, за да ви убеждава колко е полезна, като почти няма доказателства за нейната ефективност.

Според думите на представителката, ние от Северозападна България сме с предимство при поставянето й, защото тук е бил беден района и опасността била по-голяма от други части на страната….  Кой определи това и на какво основание?

Другия абсурд – ваксината била безплатна, обаче при поставяне на втората и третата доза трябва да се платят… И това не е много ясно!

 Реших да проуча малко повече и ето част от информацията,  която открих:

 ….Става дума за оная скъпо струваща отрова на корпорациите „Мерк&Ко“ /САЩ/ и „Глаксо-Смит-Клайн“ /Англия/, която причини умствено изоставане, паралич, автоимунни заболявания у над 20 000 жени, от които 17 500 само в САЩ и почти мигновена смърт на стотици други. Ваксината на „Мерк“ носи търговската марка „Гардасил“ /Gardasil/, а в Европа се разпространява под името „Силгард“ /Silguard/. Патентованото изобретение на „Глаксо-Смит-Клайн“ пък е печално известно като „Церварикс“ /Cervarix/. /Текстът е взет от рекламния сайт на Церварикс в България./

Няма никакви доказателства, че тази статистика отговаря на истината. Няма данни, че Гардасил или неговия аналог Силгард /името е получено от размяна на местата на сричките гарда-сил/ на „Мерк&Ко“ или Церварикс са предотвратили развитието на какъвто и да било рак.

Обратно, доказано е, че не може да предотврати никакъв рак, затова след близо 20 хиляди убити и осакатени жени в САЩ и ЕС производителите свирят отбой – ваксината им била „ефективна“ само срещу развитието на ПРЕДРАКОВИ лезии!. Трите инжекции, които съставляват първият курс на „профилактиката“, в Англия струват над $ 400. В САЩ през 2006 г са стрували $ 600.

В България – 800 лв. Това са безбожни цени, затова „Мерк’ и „Глаксо“ упражняват корупционен натиск върху правителствата да платят бюджетни пари за стотици хиляди ваксини наведнъж. Такъв е подходът им при всяка ненужна отрова срещу измислена болест, която да им осигури пазарна ниша и печалби.

 Внимание! Ваксината не е противоракова!

 Първите информации за отровното действие на тези ваксини дойдоха от Великобритания през 2007 г, когато 3 девойки, съответно на 12, 19 и 22 години, получиха треска, обриви, паралич на лицевите нерви и накрая починаха от инфаркт. /Виж в. „Стандарт“ от 03 ноември 2007 г./

В САЩ по данни на Федералната служба за дрогите и лекарствата около 17 500 момичета и жени са получили усложнения, някои от които осакатяващи.

Същото твърди и американската гражданска организация за наблюдение на съдебната система „Джудишъл уоч“. Това са 17 500 семейства, поразени от трагедии с имена като „синдром на Гилен-Баре“ или „паралич на Бел“. Има поне 103 доказани случая на смърт, настъпила часове след имунизацията….”

След като прочетох това останах без думи! На кой да вярвам сега? На представителката, на фирмата производител, на СЗО, на Министерството на здравеопазването, на личния лекар или на информацията от нета….

Аз ще повярвам само на себе си, защото няма да позволя моето дете да влезе в тази страшна статистика! Защото в случая, ние, родителите, сме тези, които трябва да преценим дали да запазим децата си здрави или да рискуваме и да ги разболеем на сила, само защото една фармацевтична компания трябва да си пласира вече произведените ваксини.

Още в древността самия Хипократ е казал: „Нека храната бъде вашето лекарство и лекарството бъде вашата храна!” Ако всички живеехме според законите на Природата, сега нямаше да боледуваме от безкрайно много болести, но ние сме я загърбили, отдалечили сме се

и изобщо не се замисляме за това. Колкото и  видове ваксини и лекарства да измислят няма да изчезнат болестите, а напротив ще стават все повече и повече, докато не се променим самите ние! Докато не променим както мисленето си, така и отношението към Природата и това, което

тя ни дава. Само тогава тя ще ни помага, защото ние сме част от нея.

В крайна сметка животът ни е такъв, какъвто сами си го направим, а със сигурност всички заслужаваме да бъдем здрави. Нека преди всичко друго да помислим за това!

Другата гледна точка:

Да ваксинирам ли дъщеря си?

Последни публикации на Нели Пенева:

Дъното

„Който има очи, ще види. Който има уши, ще чуе”

 19 Отговора на ЗА или ПРОТИВ ваксината срещу рак на маточната шийка

 1. Дама на 36

  Много е хубаво това за ваксината, но за съжаление пише, че предпазва само за 5 год. период.
  Освен това не ми стана ясно, ако през периода на ваксинациите/от първата до последната доза времевия период е 8 мес/ се заразя все пак, защото презервативът не предпазва, какво правим/?
  Питам, тъй като аз нямам постоянен партньор за съжаление. Няма яснота, как да се пазим в периода на дозите. Т.е пълно полово възръжание ли препоръчват? Все пак, на моногамни жени, чийто партньор си е направил това генетично изследване и се окаже, че не е носител на онкогенни типове, не виждам смисъл да се ваксинират. Но аз на мъж вяра нямам, т.е няма гаранция, че мъжът и няма да и изневери и да пипне вируса все пак.

 2. Pingback: Да ваксинирам ли дъщеря си? | Център за Личностно Развитие

 3. Анонимен

  Всички ваксини, както и химиотерапиите са бизнес с които се печелят ОГРОМНИ пари. Те не работят за оцеляване на хората, а за разболяването им. Ваксинацията е избор, но да се рекламират е грозно. Не стига, че са скъпи и безполезни, ами и се появяват усложнения По-горе четох за госпожа която се е „нагледала“ в онкологиите. И аз съм се нагледала….но няма да се ваксинирам или да позволя на дъщерите ми да се ваксинират. За всяка ваксинацията, доктора си получава паричките. Няма какво да се заблуждава народа, че някой там мисли за моето здраве. На мен никой не ми плаща за да говоря против тях, но да ме убеждават…Да, всеки ден умират жени от това заболяване, да, има жени които въпреки профилактичните прегледи пак умират от това заболяване, но не защото не са се ваксинирали, а защото здравната ни система е толкова грозна и опорочена, че никои не му пука

 4. Колко много заблудени хора, които все още се доверяват на „съвременната наука“ и медицина. Поне запазете децата от машината за пари на СЗО и фармацефтичните компании. Това са отровни пари, които отнемат здраве. Послушайте сърцето си и то ще Ви каже за огромната манипулация, която е за сметка на здравето и изтреблението на хората. Повечето доктори, както и правителствата не са наясно и вярват сляпо на това, което се публикува от СЗО. Хора събудете се, стига сте спали под завивките на самозаблуждението.

 5. Валентина Симова

  Огромна машина за пари!!! Това си е цяла индустрия, включително и лабораториите и лекарите в тази област. Да не дава господ да попадате при тях! Надписват се изследвания и т.н. Правят се безумни манипулации. За капак – и ваксина ще ни карат да правим на децата си. Безобразие! И то не за този, който дава баницата, а за този, който я яде.

 6. Marchela е ваксинирала майка си на 54 години!!! Е, успех, дами, как не разбрахте, че ваксината се слага в младежка възраст, и защо още продължавате да правите опити за жалка манипулация?

 7. Павлина Николова

  Обрщам се към всички родители – МИСЛЕТЕ много добре мили хора. Знаем, че желаете най-доброто за вашите деца, но МИСЛЕТЕ. Колко често историята е доказала, че фармацевтичните компании не се интересуват и не работят за благото на обикновения човек… Така беше създаден вируса на СПИН, така бяха създадени птичия и свинския грип, всяка година нови зарази за да има ново потребление на уж „полезните“ ваксини. Болестите не идват от природата, от хората идват, от онези, които не се свенят да рзболяват масите за да има къде да пласират продуктите си и да пълнят джобовете си. Така че МИСЛЕТЕ мили родители, знаем че ИСКАТЕ НАЙ-ДОБРОТО ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА, НО ГОТОВИ ЛИ СТЕ НА 100 % ДА ЗАСТАНЕТЕ ЗАД ТОВА СВОЕ РЕШЕНИЕ, ПОСЛЕ НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ, НИТО ЛИЧНИЯ ЛЕКАР, НА КОЙТО ТОЛКОВА ВЯРВАТЕ, НИТО ДРУГ… И ТЕ НЯМА ДА СА ВИНОВНИ, ОТГОВОРНИ ЩЕ СТЕ САМО ВИЕ ЗАЩОТО ТОВА Е ДА СИ РОДИТЕЛ, ДА МОЖЕШ ДА ПОЕМАШ ОТГОВОРНОСТ И ДА ОТСТОЯВАШ РЕШЕНИЕТО СИ, КАКВОТО И ДА Е ТО.

 8. Господин Радев, аз имам дъщеря на четири, на 33 (скоро правя 34) години също съм ваксинирана. Майка ми, която е на 58 също ваксинирах преди четири години. Когато наистина се поинтересувате от медицински източници, като Лансет, напр., ще разберете, че най-доброто, което може да направи един родител е да имунизира дъщеря си! Дали има платена реклама в интернет не зная, но е факт, че ако поне малко знаете биографията на доц. Василев, значи сте наясно, че той на чуждо мнение не робува, а само на медицина базирана на доказателства. В тази връзка, аз съм, била съм и ще бъда в пъти по-склонна да се доверя на неговите думи и преценка, които идват директно от многобройни проучвания, вместо на разни сайтове с култовото име „съпротива“. И мен, ако питате (и скоро ще го видите под тази статия) платени са тези, които пишат против ваксините! Тъй като статиите им се броят на пръстите на ръката ми, но те ги копират на стотици различни места и така ги правят истина. За този, който вярва. Аз вярвам, че не искам да бъда част от статистиката, според която всеки ден една жена умира от това заболяване!

  Нека като си търсим инфо, да се стремим да е максимално достоверна!

  Хубав ден

  • Абе тоя доцент Василев, май ще излезе голямата риба. И биографията му. Толкова ли е важно да ни запознавате с него! Дръжте си го там и му се кланяйте, щом това ви върши работа.

  • 58 без 4 прави 54 години. Не е ли късничко за имунизация?

  • Анонимен

   Госпожо
   как разбрахте, че инфото което ви е изнесено е достоверно. След като ви предостави доказателствата, обясни ли ви случаите на странични ефекти? НЕ. Зад рекламите на фармацевтичните фирми стоят психолози, ПР, всякакви за да направят такава реклама,че да манипулират човешката психика. Този доц. Василев попитайте го колко ще вземе от ваксинацията на вас трите, ще ви каже, че нищо, но не е така. Имате право да си ваксинирате дори и кучето, но не е морално да убеждавате хората в нещо което вие самата сте убедена от хора, които печелят на ваш гръб. Надявам се и ви желая всичко да е наред.

 9. М.ЦВЕТАНОВА

  Стройната организация и почти насилствена ваксинация ме навежда на мисълта ,че някой отгоре е закупил и внесъл ваксината у нас.Имаше период в който се опитваха да я придават в аптеките,но не успяха .Цената и е много висока .Сега според мен тоя някой ще си прибере парите от здравната каса.Децата ни ще се превърнат в опитни зайчета за запада.Питам се колко ли майки ще плачат от щедростта на ДЪРЖАВАТА.

 10. Извинявам се за недискретния въпрос, но на колко години сте Вие, г-жо Харбова, след като дъщеря Ви сега е на 15, а сте се ваксинирали заедно преди 2- 3 години? Очаква се, че знаете, че ваксината се слага до определена възраст (младежка). Дали не сте връстници с дъщеря си, или сте я родили в ранна Ваша детска възраст, нищо лошо не искам да кажа – просто, прочетете си коментара. Много е вече платената реклама в интернет, и поне като го правите, нека не бъде смешно!

 11. И.Харбова

  Искам само да кажа, че ваксините според мен по принцип са крачка напред в медицината и разни параноични госпожи/ци, които четат какви ли не глупости из интернет, предричащи световни конспирации и края на света биха могли да се поуспокоят и да си правят изборите както намерят за добре. Лично аз преди 2-3 години ваксинирах себе си и дъщеря си, която сега е на 15 години с Церварикс. Бая изчетох тогава за тестванията и ефекта от ваксината. До този момент умрели на мига няма. Идеално сме си. Всъщност майка ми е онкоболна и в онкологията видях страшни неща. Това ме накара да направя ваксината срещу сериозно заплащане. Сега приветствам това, че има възможност да се прави безплатно. Напоследък четох интервю с Доц. Никола Василев, началник на онкогинекологичната клиника във ВМА, който подчертава, че „ползата от ваксинацията многократно ще надвиши евентуалните рискове“. Също така доц. Василев твърди, че ваксината срещу HPV се прилага във всички страни от ЕС, в САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, повечето латиноамерикански страни, бившата югославска република Македония и т.н. Отказване има, но не в държави, а в общности. Отделни католически енории в Канада, например, отказват да прилагат ваксината с аргумента, че тя ще поощри ваксинираните момичета да се отдадат на безразборни полови контакти, което е грях. В случая тази статия ми звучи като нещо подобно и доста средновековно. Пращам линк, който иска да прочете повече http://www.bolenzdrav.com/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%A2%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86%D0%B0/%D0%9D%D0%9E%D0%95%D0%9C%D0%92%D0%A0%D0%98-%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%88%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D0%B0

 12. Д.Първанова

  Редовните профилактични прегледи, разбира се – при добри лекари и лаборатории, вършат добра работа… Както и добрият имунитет… Папилома вирус атакува всички, но поразява предимно слабия организъм, затова е спорно…

  • Глупости! Госпожо, моля прочетете за какво става въпрос. Не може да се изказвате така некомпетентно!!!! Нали разбирате, че ако една майка или девойка влязат тук и го прочетат, могат да си извадят безумни заключения само, защото някой не си е направил труда да попрочете!!!!

  • Добрите лекари?!?! E, ако ги има добре! Като ги няма – ВАКСИНА!!!

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход