Учителката или майката е виновна за възпитанието на детето?

Даниел Стойнев

Ако напишете думата „учителка“ в Google Изображения, ще видите странни резултати. Готини са нали. Не дай си боже детето ви да търси учителка в Google. Ще си го намери.

Това веднага поражда въпроси от рода: “ Майката ли е виновна за възпитанието, или учителката, на която сме го поверили в училище.“

Дървените философи веднага ще кажат, че държавата е виновна защото в България няма развит спорт за деца, кръжоци по интереси и изкуства, народни танци и подобни глупости. Та отговорете честно. Кой е виновен за неграмотните, нагли, невъзпитани, арогантни, тъпи деца на България -майка ли е, или учителка?
Последни публикации на Даниел Стойнев:


2 Отговора на Учителката или майката е виновна за възпитанието на детето?

  1. Pingback: Да реформираш образованието е като да местиш гробище | Център за Личностно Развитие

  2. Ивелина

    Според мен си е строго индивидуално. Има родители, които не обръщат никакво внимание на децата си, което поражда бунт в децата, поне според мен. Но има и такива, които дават всичко от себе си, но заобикалящата среда казва тежката си дума, особенно през пубертета. Но в момента, поне по мои наблюдения, болшинството от учителите са вдигнали ръце, под мотото „децата са безнадежден случай“ и претупват много важни факти и уроци, които поне за обща култура са нужни на всеки човек.Не виждам как си представят учителите, че един тинейджър ще стой с жаден поглед вперен в дъската. Все пак трябва да са били наясно в какво се забъркват и че трябва да търсят подход към децата, а не отстъпление. Съгласете се, че няма как един родител да работи, за да може да си позволи все по- скъпите учебници и пособия, и същевременно да доубочава детето си вкъщи. Мисля, че на децата не им липсват първите 7 години, а по- скоро вторите 12. За жалост, вече са единични бройки отдадените и зайнтересовани учители, макар че все още се намират, което до някаква макар малка степен е успокояващо. Думата „даскал“ е предизвиквала уважение и дори страхопочитание преди във възрожденска България, а днес е само повод за присмех и подигравки, това мисля, че не е грешка на родителите, нито на децата.Извода идва от самосебе си някак :)

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход