АЕЦ „Козлодуй“ дарява Вълшебна Коледа на детските домове

С празнична магия  и любов

"Абра-кадабра..."

„Абра-кадабра…“

За да бъде Коледата топла и светла за децата, лишени от родителски грижи в детските домове в  Борован, Търнава и Бърдарски геран, на 14 декември, в присъствието на много гости и деца, в Дом на енергетика – Козлодуй бе открита традиционно провеждащата се от 16 години на територията на града кампания, подпомагаща деца с различни потребности. Тази година инициативата е под формата на Благотворителен базар под надслов „Вълшебната Коледа на 2012″, организиран от работещите в АЕЦ „Козлодуй“, със съдействието на Обединен детски комплекс (ОДК) и Център за личностно развитие „BARAKA”. 

Представената пъстра галерия от цветни коледни изображения и празнични сувенири бе своеобразно обединяване на творческото вдъхновение на децата от детските домове и техните приятели от „Школа по изобразително и приложно изкуство“ към ОДК – Козлодуй. По думите на специалните гости на откриването: Росица Георгиева – Управител на детския дом в с. Бърдарски Геран и Калин Стануков – Административен главен секретар – АЕЦ „Козлодуй“, идеята „Деца в помощ на деца“ е изключително положително заредена инициатива, обединяваща човешката доброта с множеството  истински благодарности – символ на магията в коледното вълшебство, така важна за всеки един  малък или пораснал вече човек.

"Към всеки резултат води всеки път", снимка: Александрина Липова

„Към всеки резултат води всеки път“

Каузата на работещите в АЕЦ „Козлодуй“ – да подпомагат и подкрепят нуждаещите се подрастващи, въздейства със силно послание към присъстващите, на които бе предоставена  непосредствената възможност да се докоснат до тази ярка хуманитарна дейност, отразена в майсторските детски творби, празнични рисунки, оригинална художествена керамика, ръчно изработени автентични сурвачки, цветен стъклопис, пирографирани пана и множество други художествени образи на детското въображение и креативност.

Принос към благородната инициатива е и съпътстващата изложба на художниците Мариана Ангелова – Ръководител на „Школа по изобразително и приложно изкуство“ към ОДК и Светослав Найденов – Ръководител група „Лицензионна документация“ – АЕЦ „Козлодуй“, чиито творби и картини представят смели творчески решения и животворен артистичен дух.

Празничното откриване на Благотворителния базар бе реализирано с участието на вокална група „Щуротреска“ и театрална трупа „Три – четири“ към ОДК, а специалният подарък на „BARAKA“ бе десетминутното огнено шоу в изпълнение на огнените момичета и момчета от група „Феникс“. 

Огнена "Вълшебна Коледа, 2012", група "Феникс" - BARAKA

Огнена “ Вълшебна Коледа, 2012″

Коледната кампания на АЕЦ „Козлодуй“ протича  успоредно и  в сградата на ОДК – Козлодуй, където  от 3-ти до 19-ти  декември   се осъществява  Благотворителна акция за събиране на дрехи и учебни помагала за децата от детските домове в Борован, Търнава и Бърдарски геран.

За повече информация по Благотворителната акция:

0973/  8 35 86 – Валентина Василева

0973/ 7 61 53 –  Галя Кунова

Художествена фотография: Александрина ЛиповаЕдин Отговор на АЕЦ „Козлодуй“ дарява Вълшебна Коледа на детските домове

  1. За цялата работа по кампанията искам да споделя, че жените от АЕЦ и екипа на ОДК, които са основните движещи хора, направиха страшно много усилия, които са само една част от материалния принос на организираната благотворителност и не е само в това вселенската идея, мисля си… Да, целта е това, същността е още повече…. Кое им дава сили и нерви да правят толкова силни неща – „ендура“, или саможертва в името на другите? Вътрешна потребност, импулс… Жените са майки, децата са деца… Ако трябва да се говори за дарение – то това е точно този труд. За който не се плаща, не е видим в обозримото бъдеще и е труден – минус 20 градуса, чисти се снега, което не е женска работа, конюнктура, тромави процедури или тъпи, както е по правило, и както най-често се случва в отговор и в резултат от усилията: „Що ни създавате работа, нямате ли си друга работа?“…

    Галя от АЕЦ казваше: „Няма как да не стане!“… И то стана, въпреки пречките, които са нормални, когато става въпрос за кауза, която не е всеобща… Това е личната сила… Колко пари ще се съберат е относително… Те могат да се събират по какви ли не начини, важното според мен е, че нещата се постигат според истината на хората, които правят идеята.

    Марианка от ОДК – художник, и то не е само изкуство… Това е вътрешното убеждение в нещото, което ние, останалите се опитваме да до-стигаме… Изкуството е отговорност и обратно… Човек винаги има избор, и когато изборът е да развиваш силата на това, в което си убеден, тогава… То не е нито вяра, нито убеждение – то е необяснимо… Същност…

    И, когато е необяснимо – може би това е друг смисъл и енергия… нуминозност… парадоксът…

    Поклон!

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход