Разнообразни стоки и кулинарни изкушения в Коледно селище

 

От 3 до 21 декември на площада в центъра на града за първа година е позициониран Коледен базар „Магията на Коледа”. Инициативата е на ръководството на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД и се реализира съвместно с Община Козлодуй.

През целия период в шатрите ще гостуват различни производители на най-разнообразни стоки – Коледни сувенири и картички, детски играчки, сладкарски и хлебни изделия, бонбони и други захарни изделия, тийнейджърски стоки и аксесоари за градски спортове, вина, скара и др. Сред участниците в Коледното селище са и местни творци на бижута от скъпоценни камъни, занаятчийски изделия и производители на пчелни продукти. На 12, 13 и 14 декември специални гости на Базара ще бъдат възрастните хора от Дневен център за възрастни хора с увреждания, с. Хърлец, които ще продават благотворително изделия, изработени от самите тях.

В края на участието си в Коледния базар всички участници ще направят дарения според своя предмет на дейност, като приоритетно ще бъдат подкрепени социално слаби семейства, възрастни хора и деца в нужда.

Организаторите на инициативата изказват своята благодарност на всички производители и търговци, съгласили се да се включат в благотворителната кампания, доказвайки, че бизнесът също е съпричастен към хората в нужда, а Доброто по Коледа се случва с усилията на всички нас.

 

Източник: Община Козлодуй3 Отговора на Разнообразни стоки и кулинарни изкушения в Коледно селище

  1. Става въпрос за украсата, която тази година е наистина различна.

  2. читател

    Много я хвалите тая община.

  3. Д.Първанова

    Прекрасна украса и елха! Мистични огньове… С тези нощни шатри, сакаш е приказка, просто наистина трябва да се види на живо. Тази година в центъра на града има нов стил. Поздрави на организаторите!

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход