С вълнение премина приемът за Поп и джаз пеене

_DSC0191

Александра Иванова

С много вълнение, китарен звън и емоции, в уютната неформална обстановка на Пиано бар Ла Рочча, премина първата среща на младежите, осмелили се да покажат своите музикални умения, и гост – преподавателите Юлиана Христова и Герасим Дончев. За да стискат палци по време на прослушването се присъединиха и развълнувани родители, медии, организаторите от Център за личностно развитие ”BARAKA”, а за морална подкрепа дойдоха и младежите от огнена група “Феникс” към Центъра.

Това не е кастинг за голямо шоу - тук ще се забавляваме, ще пеем, ще свирим, ще си говорим, ще слушаме хубава музика!” – с тези думи гост- музикантите посрещнаха младите таланти в опит да ги отпуснат и премахнат натрупалото се напрежение. И седемте дошли кандидата бяха притеснени, но това беше съвсем нормално… Всички се обединиха около идеята да остават насаме с преподавателите, за да могат да дадат всичко от себе си. Отвън се заформи истинска агитка от фенове, които, докато чакаха изпълнителите, си направиха истинско китарено парти.

_DSC0186След едночасовото прослушване, всичките кандидати, заедно със своите фенове, се събраха отново в залата, за да чуят с нетърпение мнението на музикантите. „Всички бяхте страхотни, ако не се притеснявахте толкова, щяхте да сте още по-страхотни, но това ще го преодолеем бързо. Важното е, че всички имате данни, заформи се дори един кънтри дует, някои от вас имат рокаджийски бленди, други са повече поп. С всеки от вас ще работим по различни парчета, които ви харесват и ви отиват”, успокои ги Юлияна Христова. Последваха поздравления, прегръдки, дори сълзи,  след като и седемте участника разбраха, че вече са банда.

За финал музикантите поздравиха всички присъстващи с песента на Силвия Кацарова “Топъл дъжд” в акомпанимент на Цветелина Христова, която беше довела своя ученичка на кастинга.

Екипът на Център за личностно развитие ”BARAKA” благодари на всички родители, които подкрепиха своите деца в това вълнуващо за тях начинание, на младежите от огнена група “Феникс”, които също станаха съпричастни към изкуството на своите приятели, на господин Валентин Митов и цялото ръководство на Пиано бара, които предоставиха прекрасните условия да се осъществи мечтата на младите хора,   както и  на  информационния сайт  kozloduy-bg.info, на р. „Елто“ и рекламна агенция SMD, които   помогнаха идеята да стигне до повече почитатели на съвременната музика. А на участниците пожелаваме успех!Един Отговор на С вълнение премина приемът за Поп и джаз пеене

  1. Д. Еленчева

    Най-сетне някой да се сети да направи нещо стойностно за нашите деца в този град. Нещо различно! Чалгата ще ни удави! Инициативата показва, че децата ни все още имат потребност да общуват пълноценно! Те имат нужда непросто да учат,а да са в извънучилищна среда, където да се срещат с приятели в хубава атмосфера и да общуват не с педагози, а хора на изкуството!!! Поздравления за идеята! Успех деца, с нетърпение ще чакаме първия ви концерт.

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход