Google Glass всезнаещ виртуален асистент

Даниел Стойнев

Google Glass – може да промени изцяло ИТ технологиите

Google представи в официално видео в YouTube рекламен клип, който демонстрира някои от възможностите на суперновата технология Google Glass. Видеото показва как, чрез гласови команди можете да записвате видео клипове, да правите снимки. Друга функция на очилата, предвижда да предостави на носещия ги, възможност за споделяне в социални мрежи, актуални географски координати GPS навигация, актуална информация за времето и разбира се, търсене с помощта на Google.

Предлага се и екстра, която ще даде възможност очилата да бъдат използвани като преводач, като те дори ще могат да подават правилно произношение на някои от езиците, които ще поддържа. Междувременно от New York Times се появи информация, че Google ще си партнира с компанията Warby Parker по създаването на нов дизайн на рамката на очилата, за да бъдат те по-атрактивни за потребителите.

„Това е точно обратното на телефона ни днес“, посочи Хъфман – вицепрезидент на Google, Google Glass показва как може да бъдат разрушени смартфоните и бизнеса с тях. Не само, че за устройството ще има опции за даване на приоритет на нашите уведомления, но и очилата ще могат да предвиждат как приоритетите се променят в зависимост от това къде се намираме – или колко е часът.

Чрез подобрения опит на Google технологията ще обхване всякакви устройства – „Опитваме се да мислим за него като асистент, който да е повсеместно с вас“, каза Хъфман – това е Google Glass – това е всичко за което хората говорят.

Задължително изгледайте и видеото, за да добиете пълна представа за Google Glass.


Източник: http://www.inter-view.info/Трябва да влезете за да напишете коментар Вход