Козлодуйският фестивал – с любов към българското

SONY DSC

На 30 май, 2013 година, по случай празника на град Козлодуй, на площад „Христо Ботев“ се проведе традиционния Фестивал на местната самодейност и съхранените български традиции сред българите в чужбина под надслов „България и Ботев нас ни свързват”.

В продължение на четири часа, пред пълния с почитатели площад в центъра на града бяха представени гости от Босилеград – Сърбия, групи от Калофер и множество състави от областта и региона. Събитието е сред уникалните за града арт – форуми и с всяка изминала година привлича все повече участници и публика.

Тържественият финал на фестивала бе представен от огнена група „Феникс” към Център за личностно развитие „BARAKA”, с огнен пърформанс по фолклорни мотиви, свързани с героизма и красотата в българските традиции. Огънят от сцената бе пренесен в небето – с огромна  празнична заря и със символично представяне на вечната енергия на Ботевото дело и  неговата свързаност със сегашните български поколения от различни краища на света.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Група „Феникс“  изказва признателност на Михаел Ганев за подкрепата, така че това шоу да се превърне в едно от най-силните участия на огнената банда от самото й създаване. Мишо, който е инструктор на групата и по спешност пристигна от Русе за финала на фестивала, се включи като гост на сцената на огнения спектакъл и с виртуозното си изпълнение буквално взриви публиката. 

Благодарим ти, Мишо!

От приятелитеТрябва да влезете за да напишете коментар Вход