Първи концерт на групата за Поп и джаз пеене към „BARAKA“

_DSC0163

С благодарност към Вальо, Юлия и Геро!  

На 18 май вечерта, в пиано- бар “La Roccia”, гр. Козлодуй се състоя първият самостоятелен концерт на групата по“ Поп и джаз пеене“ към Център за личностно развитие „BARAKA“. Мястото на концерта бе избрано неслучайно, именно в залата на  пиано- бара, в продължение на няколко месеца младите хора репетираха в условия, близки до необходимата реална артистична среда, така че у тях да се създаде усещането за истинско изпълнителско изкуство и възможност за припознаване на нови музикални ценности – в лицето на работещите с групата музикални професионалисти: Юлияна Христова и Герасим Дончев, както и да им бъдат представени  нови  стойности и критерии за културно и личностно развитие, различни от масовото обкръжение в ежедневието.

Концертът, посветен основно на близките и семействата на участниците, премина в много тесен кръг и със специални покани за гостите, с идеята да се запази неформалния характер на събитието. Обединени от любовта си към класическата рок-сцена и в подкрепа на младите творци, присъстващите родители, приятели и близки хора на изкуството превърнаха концерта в едно различно за града парти, с много хубаво лично отношение към дебюта на младите певци и искрено признание за  майсторството на работещите с тях професионалисти.

С бурни аплодисменти бяха посрещнати изпълненията на участниците в групата : Михаил Кънчев, Станислава Рашкова, Шаена Стефанова, Есмануел Гиларте и Кристин Гунева – най-малката в групата, но с изключително  много аплаузи. По време на концерта, за репетиционния процес разказваха техните ръководители, като всеки един от участниците бе представен с неговите силни страни и творчески потенциал. На фона на удовлетворението от постигнатото се очерта една изключително творческа атмосфера, с пряк обмен на впечатления и много пожелания за успех.

_DSC0189

От името на „BARAKA“ бе изказана благодарност към работата на Юлияна Христова и Герасим Дончев, към подкрепата на  рекламна агенция SMD, информационния сайт www.kozloduy-bg.info, в. „Козлодуй днес“, р. „Елто“,   и най-вече към екипа на пиано бар “La Roccia”, от чието име с топли думи към участниците и събитието се обърна Валентин Митов, като сподели радостта си от факта, че в града вече се създават различни нагласи за развитието на младите хора и се формира една нова културна среда. Тази оценка за работата на групата е и своеобразно признание за идеята, че талантливите и надарени деца трябва да продължат своя път в творческото си израстване и лични постижения, в което се изразява и основната цел и същност на художествените проекти и инициативи на центъра за личностно развитие.

 

Кадри от концерта:Трябва да влезете за да напишете коментар Вход