Сънят на Ела

155644_10200383015489951_1864492268_nНели Пенева

Някога преди много, много време живеела една красива и умна девойка с името Ела.Тя се омъжила за човека, с когото заедно изпитвали необикновена и силна любов помежду си. Живеели си те много спокойно и щастливо, обичали се, но Ела носела тъга в сърцето си. Страдала, заради това че си нямат деца. Надявала се, молела се на Бог всеки ден, защото за нея това бил смисъла на живота за всяко семейство.

Така изминали години, Бог не чувал молитвите и Ела решила, че той ги е забравил. Престанала да се моли и изгубила вяра и надежда за това.

За да забрави, решила да прави това, което ще отнема цялото й внимание и ще предаде друг смисъл в нейния живот. Започнала да помага на много самотни хора, които имат нужда от различна помощ.Тя всеки ден ходила при тях и помагала на всеки според нуждите му. На този който не може да ходи – тя почиствала къщата му, на друг, който не вижда добре – приготвяла храна. На трети, отчаян от всичко лошо, което го е сполетяло – тя помагала с думите си, за да се чувства спокоен и да продължи да живее нормално. Така и тя била доволна, защото хората винаги благодарили за помощта и се радвали да я видят отново. Всеки по своему усещал благородното и добро сърце, което носи Ела.

Така Ела открила щастието в помощта си за другите хора.

Една нощ тя сънувала странен сън:

Разхождала се по една прекрасна поляна цялата, обсипана с цветя. Всичко около нея излъчвало светлина, тревата, цветята били живи и се поклащали в ритъма на песента, която се чувала от далече. Птиците си летели около нея, животните подскачали радостни и доволни, че я виждат сред тях. А тя изпитвала любов към всичко заобикалящо я. Слънцето спускало лъчите си навсякъде, а светлината се отразявала като малки сапунени мехурчета, които имали лица и се усмихвали щастливо.  

483773_332208490218439_10094604_n

Ела се разхождала спокойно и изведнъж чула детски глас.

- Мамо, мамо, погледни насам, ето тук.

Обърнала се тя и видяла едно малко момченце, красиво като нея, с блестяща руса косичка и големи черни очи. Затичала се към него и когато го доближила се появило още едно момченце досущ като първото. Разтворила ръцете си към тях и децата се затичали с радостни викове към нея. Когато ги достигнала се оказало че те не са две, не са и три, а четири малки момченца на една възраст, еднакви като четири капки роса.

Тя била най-щастливата майка, най-грижовната, изцяло отдадена на децата си. Не можела да обясни чувството, което изпитвала в този миг, макар и само в съня си.

В този момент се появил Създателя и казал:

Gift of Love  Dona Gelsinger- Ето ги твоите деца, за които ме молеше. Те са винаги до теб, ти се грижиш за тях тук, в този свят, защото те са нужни точно тук. А там, в другия свят, ти си нужна на другите хора много повече, отколкото всеки друг.Ти ме молеше за това, което вече си го имаш – четири прекрасни момченца. Те са навсякъде с теб, не те напускат нито за миг и ти ги обгрижваш много повече, отколкото е възможно да го направиш там, където страдаш за тях. Така, че не страдай излишно, не се измъчвай за това, което си го имала, но не си го осъзнала. Те няма никога да те напуснат, няма да се променят така, както се случва с хората в другия свят. Винаги ще ти помагат и подкрепят независимо къде си ти, както във видимия, така и в невидимия за хората свят. Радвай се, защото тук са истинските души – чисти и неповторими. А ти си избрана да бъдеш майка на четири съвършенни и прекрасни ангелчета.

Тогава Създателя хванал ръката на Ела и поставил в нея четири детелини.

 В този момен Ела се събудила, огледала се, съпругът й спокойно спял до нея.

Нямало ги децата от съня, но в ръката си тя стискала четири детелини, сякаш току-що откъснати.

Последни публикации на Нели Пенева:

По-малкото дете

Различните хора

Някога в едно царство…Един Отговор на Сънят на Ела

  1. Да, ние никога не се разделяме с близките ни души, без значение дали ще бъдем физически заедно в това или в следващото ни прераждане. Това най- добре можем да го осъзнаем, когато изгубим близък човек. Ние го чувстваме до себе си, до края на дните си. Нели, само една кристално чиста душа е в състояние да се вдъхнови за написването на такива разкази, каквито пишеш ти! Както е казал Бог „По думите и по делата, ще ги познаете!“

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход