BARAKA – за първи път на Фамилатлон

DSC_0183

С три художествени групи участва Център за личностно развитие “ BARAKA“ в провеждания за трета година Фамилатлон в Ботев парк, Козлодуй  – тематичен празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот под надслов „Живеем в земята на Ботев” и представляващ открита сцена на творческите изяви на състави от образователните, културните и социалните институции в общината.

Групата за Поп и джаз пеене към „BARAKA“, с основни представители Михаил Кънчев и Есмануел Гиларте, се включи в откриването на празника и под множеството аплодисменти направи своя дебют на външна сцена. Това е първото участие на групата след официалния й първи самостоятелен концерт, проведен преди няколко дни в пиано бар “La Roccia” – Козлодуй и първото голямо следващо доказателство за успеха на групата.

По повод създаването на специални кътове по интереси – съществен елемент на Фамилатлона, имащ за цел запознаване и насочване на деца и родители към развиващи дейности за подрастващите, Центърът представи и своите нови инициативи за града. „Приказно вълшебство“  бе наречен художествения кът на Детско студио „Аниматори“ с ръководител Мария Стоянова, в който в рамките на целия празничен ден посетителите бяха топло посрещани от приказните герои „Червената шапчица“;  „Черната кралица“; „ Феята“, „Пипи Дългото чорапче“;  „Пирата“ и „Моряка“. За децата бяха осигурени детски книжки и различни занимания в областта на боди арта, изобразителното и приложно изкуство  –  така аниматорския кът бе превърнат в обект на изключителен интерес от децата на празника и стана едно от най-посещаваните места на Фамилатлона.

От своя страна, Огнена група „Феникс“ към „BARAKA“ представи свой артистичен кът по огнен пой, в който подрастващите и техните семейства бяха запознати с експерименталното огнено изкуство. Веси и Дени бяха водещите инструктори – с много майсторство и търпение  въвеждаха желаещите в трудните елементите на жонглиране и въртене на пой, и същевременно успяха да компенсират отсъствието на по-голямата част от участниците във „Феникс“, които по това време представяха града на VІ международен античен фестивал под надслов „Орел на Дунава“, в гр. Свищов.

Това е първото мащабно градско участие на Център за личностно развитие в рамките на неговото създаване от преди година време, и по повод чудесното представяне на участниците, екипът на  „BARAKA“ благодари на всички деца в трите групи на центъра, както и на техните ръководители и приятели: Мария Стоянова, Илиана Илиева, Веселин Ангелов и Мая Цветанова.

DSC_0186

DSC_0193

DSC_0172



Трябва да влезете за да напишете коментар Вход