Крилата на Човека

192772_4cfe038884732db17ac65412d97e504e_large

Нели Пенева

Птиците, които живеели заедно с хората, забелязвали как от ден на ден Човека ставал все по-тъжен. Те не искали това, притеснявали се за него и започнали да търсят начин да му помогнат и да направят нещо добро за всички хора.

Събрали се всички птици съществуващи на земята – мислили, умували и решили да научат Човека да лети. За целта било нужно да му направят подходящите крила. Предложението било само едно – всяка една от тях да предостави по едно перо от своите си крила.

И така всички птици откъснали най-голямото и красиво перо от крилата си и го поставили на Човека.

Много се трудили, не спирали, за да достигнат до края на това велико за тях събитие.

Само совата стояла сама наблизо и мълчаливо наблюдавала. Едно гълъбче решило да я попита:

–         Защо не дойдеш при нас, ние сме тук и даваме всичко от себе си! Сложи и твоето перо, то е нужно, за да бъдат крилата завършени.

Совата не се обадила и останала на мястото си без да се помръдне.

Изминали много дни и нощи, птиците неуморно работили и си представяли как Човека ще полети заедно с тях в облаците, ще почувства силата на крилата си и удоволствието да бъдеш над всичко земно.

Ето, че дошъл и този момент – когато поставили и последното перо, пред тях се показали едни великолепни, огромни и невиждани до сега крила, които закривали цялата околност с блясъка и красотата си.

Сега настъпил най-вълнуващия и силен момент – Човека трябвало да ги разпери и само с един размах да се окаже в небето. Изправил се той, разперил ръце, но крилата не се помръднали.

Отново опитал, засилил се, започнал да тича, да подскача, но не се получавало.

Птиците го окуражавали, помагали му с думи и съвети, но… напразно.

Човекът се отчаял, седнал и започнал да плаче. Толкова се зарадвал на тази идея и очаквал с нетърпение и огромно вълнение този момент, а сега не можел да направи нищо.

Птиците не се разсърдили, даже го почувствали като част от тях самите и продължили да го подкрепят. Той отново събрал сили, изправил се и с общи усилия всички заедно го вдигнали нависоко. Когато го пуснали той се свлякъл на земята, защото не успял нито за миг да размаха крилата си.

Тогава се обърнал към всички птици, благодарил им от цялото си сърце за всичко, което са искали да направят за него и ги помолил да си вземат перата, защото на него не са му нужни крила.

1016150_595297567171524_548534379_nВсички птици разбрали, че това, което ти е дадено от Бог, никой не може да ти го отнеме, но и не може да го дадеш на когото си поискаш. Тогава обратно си вземали перата и му пожелали да бъде щастлив с това, което има.

Накрая останало само едно перо, което не било на никого. Започнали да разпитват на кого е, да търсят кой е пропуснал да си го вземе обратно, но всички си имали и никой не е останал без перо.

В този момент се обадила совата:

– Това перо не е на никой от нас! Това е перо от крилата на един ангел, който ви помагаше и през цялото време беше заедно с вас. Той знаеше, че няма да се получи и остави перото в знак на любов за усилието, което всички заедно полагахте, за да направите и невъзможното.  

Човекът останал изненадан от думите на совата, взел перото и го сложил до сърцето си. Тогава усетил енергия – кристално чиста, като ангелското перо, която му давала сила на душата да полети в духовното извисяване. Той разбрал, че истинския полет е на душата и нейното безкрайно пътешествие във висините на невидимия за очите свят. Защото това е полета на човека, отреден му от Бог, за който не са нужни крила. Достатъчно е само перото на ангел!

~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~:~

 Всички имаме хубави и лоши моменти в нашия живот. Понякога, колкото и да се опитваме, не можем да променим ситуацията, която не харесваме. Както не можем да върнем хората, с които се разделяме за винаги. Независимо дали ни харесва или не, Вселената знае, че това е най-доброто за нас. Остава ни само да го приемем с любов и да продължим да вървим по пътя си. И само тогава ще дойде прозрението и ще се случи най-хубавото, това което не сме и предполагали, че е възможно да изживеем.    

 06.06.2013

Последни публикации на Нели Пенева:

Пеперудата

Сънят на Ела

По-малкото детеТрябва да влезете за да напишете коментар Вход