Огнено възраждане на Международната Детска Асамблея

IMG_9521

На 01.07.2013г. Огнена група „Феникс” се включи в официалното откриване на Генералната Международна Детска Асамблея под надслов „Деца на планетата”, провеждаща с в София – НДК, в периода 01.07. – 06.07.2013г., като с това представи гр. Козлодуй като средище, подкрепящо работата с даровити деца, същевременно  – активно участващо в защита имиджа на България в световен мащаб.

Асамблеята,  която на този етап е най-големия арт – форум за талантливи деца на Балканския полуостров се инициира от Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Деца на вселената”, като каузата на голямото детско събитие е свързана с насърчаване на изкуството, културата, спорта и детското творчество в България и света, с цел –  изграждане на международно и национално единство по въпросите на детския живот. Същевременно, Асамблеята е насочена към сътрудничество с международни организации в Европейския съюз, Съвета на Европа, ЮНЕСКО, ООН, Европейския парламент, Европейския детски парламент и други значими обществени структури.

Детско – юношеската група „Феникс” към Център за личностно развитие „BARAKA”  до този момент бележи множество участия, както на местно и регионално ниво, така и на различни международни форуми в страната и чужбина и именно поради своята нарастваща популярност и очертаваща се уникалност сред групите за работа с деца на територията на страната, Огнената формация бе избрана да даде старт на Генералната Международна Детска Асамблея с грандиозно огнено шоу. По този повод „Феникс” подготви и представи  мащабен фолклорен проект с огън, пресъздаващ красотата и героизма в българската история и традиции, като с това огнената група се нареди сред отличилите се участници, представящи България  и получили  покана за участие в следващата Генерална Международна Детска Асамблея, която ще се проведе в Оман през 2014 година.

Център за личностно развитие „BARAKA” благодари на Община Козлодуй и ПГЯЕ „Игор Курчатов” за сътрудничеството при участието в Асамблеята и за цялостната подкрепа при реализация на развиващото детско-юношеско творчество през средствата на експерименталното изкуство.

DSC_0156

DSC_0166

DSC_0182

DSC_0191

DSC_0195

DSC_0214

DSC_0229

DSC_0247

IMG_9530

IMG_9476Трябва да влезете за да напишете коментар Вход