Огнена група „Феникс” стартира творческия сезон

970366_10201084796774877_1473755084_n

Петя Дилова

Артистична огнена формация „Феникс“ към Център за личностно развитие „BARAKA“ стартира новия творчески сезон с редица планирани мероприятия, подготовка на нов спектакъл, регулярни тренировки в комбинация с допълнителни занимания за усъвършенстване в областта на модерния танц, народния фолклор и музикалните умения, както и разширяване на досегашния състав. Децата от артистичната трупа и техните ръководители планираха насоки, в които през годината ще доразвият сценичните си умения, а екип на „BARAKA“ вече е подбрал хареографите и музакантите, които ще дадат тласък на амбициозните младежи. Планирани бяха и тематични тренинги по огнен пой, както и неколкадневен тренинг със специален гост Прабългарска школа за оцеляване „Бага-тур”.

„Феникс” вече започна работата си и върху нов спектакъл, акцентът в който се поставя върху физикъл театъра. Проектът трупата ще представи за първи път на оряховска сцена по повод празника на града на 21 ноември.

Групата продължава да се стреми към разширяване на състава си, като набира нови участници за учебната 2013/2014 г. Кандидатите – ученици и завършили образованието си млади хора – ще трябва да демонстрират музикална насоченост и двигателна култура, а с приоритет ще бъдат привличани участници с предишен опит в различни стилове и жанрове в областта на съвременния, класическия и характерния танц.

Зa изминалата година групата е имала  над 20 участия на национално и международно ниво, сред които младежки обмени в Германия и Франция, откриване на Межднародна детска асамблея „Деца на планетата“, създаване на авторски филми, съвместни проекти с Школа за антични бойни възстановки “Бага-тур” и др., а от неотдавна може да се похвали и с това, че е постоянна съпътстваща група на трибюта на Rammstein – “Еlinor” и подгряваща група на легендите Uriah Heep.

65031_10201084468006658_1030907317_nТрябва да влезете за да напишете коментар Вход