Коледното шоу на ОДК – израз на доброто и светлината в душата

DSC_0364На 18-ти декември, в Кафе – театъра на Дом на енергетика се проведе Коледно тържество, в което гостуваха деца от Бърдарски геран, Борован и Търнава. За тях групите на Обединен детски комплекс и Център за личностно развитие „БАрака“ създадоха празнично настроение с пъстра музикално-артистична програма, изпълнена с много игри, забави и настроение.

 Детският празник е организиран от жените, работещи в АЕЦ и ОДК – Козлодуй, и е финална част на голямата предварителна кампания, провеждаща се традиционно за пети пореден път на територията на града и АЕЦ  „Козлодуй” и включваща в себе си набиране на дарения и представителна Коледна изложба – базар с детски творби от школата по Изобразително и приложно изкуство към ОДК.

С приветствие към всички гости Директора на ОДК – Татяна Спасова постави началото на празничната програма, с изказана благодарност  към хората, вложили много сърце и енергия при организирането на детското празненство. От своя страна, с много топло гостоприемство, Директора на Дома на енергетика – Милена Владимирова приветства гостуващите деца и всички присъстващи на празничното събитие – така, в  навечерието на най-светлия, топъл и християнски празник, организаторите накараха гостите да се почувстват щастливи и обичани.

Сред участниците в Коледния празник бяха основните артистични състави на ОДК:  театрална трупа „Три – четири”, вокална група „Щуротреска“, групата за „Автентични танци”  и „Фолклорна група” – с. Бутан.  В празничната програма се включиха със свои артистични изпълнения и самите гостуващи деца, като всички изпълнения бяха бурно аплодирани, а самата атмосфера бе изключително емоционална.

От своя страна, участниците в Детското студио „Аниматори“ към Център за личностно развитие „БАрака“ се претвориха в образите на любими приказни герои и бързо превърнаха сцената в място за щура веселба, в която се включиха всички гостуващи малчугани. Кулминацията на празника бе появата на добрия старец, дошъл от далечна Лапландия – Дядо Коледа, който с помощта на своите джуджетата  успя да раздаде подаръци на всички.

Гостите изказаха своята сърдечна благодарност за съпричастността и изразиха голямата си признателност към благотворителната инициатива, която според тях, е поредното доказателство за добрината и топлината, която носи всеки един от нас. Коледното тържество завърши с посланието да поддържаме светлината в душите си, да вършим добрини и да имаме силата да сътворяваме по едно малко чудо всеки ден.Трябва да влезете за да напишете коментар Вход