„Дървото на живота” – заповядайте на тематично-образователно парти

Скъпи приятели,

 На 23-и януари, четвъртък, от 19 ч. в галерия „БАрака” ще открием новата 2014 година със специално тематично-образователно парти „Дървото на живота”. Ще имате възможност да се запознаете с предстоящите 11 тематично-образователни събития през годината, както и да поговорим за традиционния календар, основан на сезонния цикъл – защо основните празници за четирите сезона съвпадат в почти всички световни религии и вярвания, включително и с нашите, в България.

 Най-малките ни приятели, които все още не се вълнуват толкова от образование, а предимно от игра, ще имат възможност да украсят свои собствени „дървета на живота”, изцяло от естествени материали и с огромно въображение. Получените произведения, разбира се, ще си отнесат вкъщи, за спомен от вълнуващото преживяване, а също и за украса. От 19.00 ще започнат приложните забавления по методиката на Валдорф.

Отново от 19.00, докато децата творят, гостите на тематично-образователното парти ще имат възможността да поговорят за сезонния календар и неговото разкриване основно в българските традиции, както и в празниците на келтите и техните друиди. Ще разиграем елементи от различните празнични поводи и ще потърсим заедно съответствия на празниците у нас и по света. За най-сериозните ентусиасти, екипът на „БАрака” е приготвил и симпатични награди.

Всеки наш гост, присъствал на първото за годината тематично-образователно събитие, ще получи символично клонче от „Дървото на живота”.

Очакваме ви!

гр. Козлодуй, ул. „В. Воденичарски“ 1 (Бившия клуб на БСП)

PLAKAT5

 Трябва да влезете за да напишете коментар Вход