Здравословни ястия, приготвени с любов

SONY DSC

Десетки любители на здравословната кухня се събраха на 21 февруари в Галерия БАрака на Кулинарния кръжок, с водещ Диана Митева от Център Идея Вита, София. В рамките на два часа, присъстващите се потопиха в темата за здравословната и балансирана кухня и основните принципи при приготвяне на китайски, аюрведични и сурови ястия. Диана Митева споделя, че една супа трябва да се приготвя не повече от 20 мин., за да се запазят хранителните свойства на продуктите, като всичко се слага в самото начало, без значение от времето, което е необходимо на всеки зеленчук за сваряване. Тя сподели още, че новият заместител на микровълновата фурна е качественият блендер, а идеята е в храната все повече да навлизат суровите ядки и най-вече домашно отгледаната продукция с любов.

Гостите се научиха да творят пастет от сурови ядки и нахут; китайска салата с черни гъби и гъби сребърни ушички; сурова торта от фурми и ядки и аюрведичен ориз басмати с ядки и стафиди. Тези, които бяха на житна диета, помагаха усърдно в приготвянето на ястията, но не се изкушиха от приятно носещите се във въздуха аромати и с удоволствие си похапваха вълшебен лимец.

Всички любители кулинари имаха възможност да занесат в къщи прясно приготвена здравословна вечеря, да си закупят на място био продукти и тематична литература.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Kитайска салата с черни гъби и сребърни ушички

Kитайска салата с черни гъби и сребърни ушички

Сурова торта от фурми и ядки

 

Ръчно омесен хляб с пастет от сурови ядки и нахут

Здравословна вечеря за вкъщи

Събитието е реализирано, благодарение на любезното съдействие на Ангел Лалюв и приятелите ни от Пенсионерски клуб „Здравец“, Козлодуй.Трябва да влезете за да напишете коментар Вход