„ОГНЕНИТЕ” ВЗРИВИХА ЛОМ

20140329_213645

Огън, танц, страст, завладяваща и динамична музика… На подобен сюжет бяха заложили огнените момичета и момчета от група „Феникс”. Те се представиха в Лом на 29 март, където стотици млади хора призоваваха за чиста околна среда. Инициативата „Часът на Земята” се отбелязва традиционно от Общинска администрация – Лом, а за трета година участват и козлодуйските младежи от „Феникс”.

Те направиха невероятен спектакъл, страхотни са! Всеки път настръхвам когато гледам, публиката също реагира на огненото шоу, защото усети емоцията, тръпката… Измислили са интригуващ сюжет и ние сме много доволни. Работим с групата и ще продължим да го правим, защото представят интересни композиции и владеят публиката”. Това сподели минути след двадесет минутното шоу с огнен пой, Наталия Стефанова, която работи в сферата на младежките дейности и международното сътрудничество в Община Лом.

Едно подобно шоу коства на младите от „Феникс” дълги репетиции, сериозни мерки за сигурност и разбира се положителни емоции. Тринадесет годишната Вал е „в огъня” от три години. „Чувствам се на мястото си, групата е част от моя живот. Тренираме сериозно, момчетата се лигавят понякога, но се справяме”. Мишо е във „Феникс” от доста време и се води един от „старшите” в групата. „Как се постига един такъв спектакъл ли? Обичаме се много, тренираме със сълзи, с много пот и убийствено много пой”, споделя Мишо. Младежите си тръгнаха развълнувани от събитието в Лом в очакване за следващото участие.

На сцената се представиха младежки рап и рок групи от крайдунавския град, които изпълниха тематични песни за Земята, чистотата и отношението на хората. В края на събитието десетки светещи фенери полетяха в пролетното небе, а многоцветна заря даде финал на „Часът на Земята”. И съвсем като по команда точно след края на мероприятието светнаха всички улични лампи.

   20140329_212128 20140329_212911 20140329_203515

Групата по огнен пой “Феникс” към Център за личностно развитие ”BARAKA” представлява модерна форма на артистични психосоциални практики за личностно развиване на юношите и младите хора в нея. От момента на обособяването й преди повече от три години групата притежава множество участия на местно, регионално и национално ниво. Огнена група „Феникс“ включва подрастващи в начална, средна и горна училищна възраст. Поради естеството на работа, с участниците работят изявени представители на спорта, специалисти в областта на модерния танц и актьорското майсторство, преподаватели в различни хуманитарни области, както и консултант – психолози и арт – терапевти.

 Трябва да влезете за да напишете коментар Вход