ФЕНИКС с огнен спектакъл за Часът на Земята

DSC_0036

Снимка: Архив, Часът на Земята 2013, гр. Лом

Фондация БАрака подкрепя световната инициатива Часът на Земята, когато хора от цял свят символично изгасват осветлението в домовете си за един час с основен призив за по-зелен и чист свят. Галерията на фондацията ще бъде „тъмна” в периода 20.30-21.30 часа в събота, въпреки, че са предвидени събития по същото време.

За трета година младежите от групата по огнен пой „Феникс” ще участват в събития, организирани от Oбщина Лом по темата. По покана на тамошната Aдминистрация, телевизионните таланти от Козлодуй са подготвили двадесет минутно огнено шоу, в което е залегнал смисълът за опазване на околната среда. По време на празничния хепънинг на 29 март от 20.30 часа, „Феникс” ще направят импровизирано съвместно участие с групата за брейк танци от Лом. Четиринадесет младежи и двама ръководители пътуват за дунавския град тази събота.

60__5_464973

Групата по огнен пой “Феникс” към Център за личностно развитие ”BARAKA” представлява модерна форма на артистични психосоциални практики за личностно развиване на юношите и младите хора в нея. От момента на обособяването й, преди повече от три години, групата притежава множество участия на местно, регионално и национално ниво. Огнена група „Феникс“ включва подрастващи в начална, средна и горна училищна възраст. Поради естеството на работа, с участниците работят изявени представители на спорта, специалисти в областта на модерния танц и актьорското майсторство, преподаватели в различни хуманитарни области, както и консултант – психолози и арт – терапевти.

 Трябва да влезете за да напишете коментар Вход