Вълшебството на ръчната хартия… или нещо ново за самия мен

04_10_Картички

БАрака домакинства кръжок за ръчно изработване на картички, пана и рамки за снимки с рециклирана хартия.

Идната седмица на 10 април (четвъртък) oт 17.00 ч.

в Галерията на Фондацията ще гостуват Любомир и Нина Маринови от Сливен, които от години работят с природни материали и рециклирана хартия. „Трудно е да се каже дали започнахме да създаваме нашите рециклирани ръчно изработени листчета заради купищата хартия, която всеки ден се налага да изхвърляме, или просто защото в един момент се спряхме и потърсихме отговор на въпроса дали не бихме могли да правим нещо „друго”. Нещо, което да ни помогне да потърсим „друг” път към себе си и да бъдем по „друг” начин полезни за околните. Така се роди идеята за „Грийн Хоби Дриймс” – нашата зелена мечта, която се реализира стъпка по стъпка – в малки късчета „вдъхновение”, „настроение”, „хармония”…  Щастливи сме да ги споделим с всеки, който за себе си би намерил в тях вдъхновение, настроение, хармония… Затова с удоволствие приехме поканата да участваме в отворените срещи с Лили „Да поговорим за… нещата в нас и около нас”. Това споделя Нина Маринова дни преди творилницата в Козлодуй.

По време на кръжока ще се представи метод за рециклиране на хартия, ще се помогне на участниците да изработят картички, пана, рамки за снимки, украса за дома. Голям набор от елементи са подготвили от „Грийн Хоби Дриймс”, които могат да се комбинират според предпочитанията и вкусовете на участниците. Елементите ще бъдат разнообразни по форма, вид и цвят, за да осигурят широко поле за творческото въображение на всеки участник. (комбинации от 4 уникални елемента и материали за свързване и декорация);

Надявам се всички, които посетят нашата работилница да открият нещо, което може би досега не са знаели, че може да изработят, да намерят съмишленици и приятели и да се забавляват”, казва Нина Маринова. Тя разказва, че създаването на листчета ръчна хартия и впоследствие на различни предмети от тях е изключително интересно и приятно занимание. Процесът е изцяло ръчен, което позволява уникални съчетания на създадени от природата (цветя, треви, семена, лико, слама…) и ръчно изработени елементи от естествени материали (сурова ръчно източена коприна, тъкани мотиви, керамични и дървени фигурки…).

Всяко листче носи и своето “зелено послание”, защото е изработено само от рециклирана хартия – повече спасени дървета, по-малко отпадъци в околната среда. А продуктите със семенца, след като изпълнят функцията си, не генерират никакъв отпадък. Посадени в саксия или в градината, те дават живот на красиви цветя или тревичка.

Продуктите от ръчно изработена хартия са уникални и са много подходящи за специално послание към специален човек. А това, че вместо да се изхвърли, хартията се рециклира и от нея се изработват красиви картички, бележници, книгоразделители е един прекрасен начин с малък жест да се подкрепи голямата грижа за Земята.

 

Цена на кръжока е 20 лева. За да се планират предварително материали и нужни консумативи за изработване на картички и други красоти е желателно предварително записване за участие.

 

За допълнителна информация: 0878 898 461

или на място в Галерията на фондация БАрака.

04_10_Картички_1

04_10_Картички_2

\ 04_10_Картички_3Трябва да влезете за да напишете коментар Вход