Курс за бързи и здравословни рецепти по Аюрведа

17

БАрака домакинства курс по аюрведична кухня с водещ Анита Симеонова. В средата на месец май на 16 и 17 ще ви посрещнем, за да научите повече за сърцевината на Аюрведичната наука и 5-те елемента: етер, въздух, огън, вода, земя. Ще получите древно знание, което ви дава възможност да видите как функционирате вие и хората около вас. Курсът ще ви въведе в света на изтънчения и засищаш вкус на аюрведичната храна, запазвайки нейният хранителен състав и текстура, като същевременно позволява на ума и тялото да изпитат естествената лекота и спокойствие.
Изпълнението на всяка една от рецептите не надвишава 30 мин. Това е възможност да се храните здравословно съобразено със вашите индивидуални потребности и разбира се да имате достатъчно време за любимите ви хора и занимания. По време на курса ще се приготвят топли и студени напитки, масло гхи, панир, чапати, ориз басмати в различни вариации, печива, сладкиши и др. ястия.

Участниците в курса ще:
• се запознаят с основните принципи на Аюрведа
• определят собствения тип тяло с теорията на Тридошите
• разберат за източниците и баланс на шестте вкусове
• научат за хранителни комбинации, използващи аюрведа принципи
• се научат на правилна подготовка на вегетариански протеини за поддържане на основните протеини в диетата (хранителен режим)
• умеят да използват билки и подправки, за да се подобри процеса на храносмилане
• могат да планират добре балансирана и питателна храна
• знаят как да приготвят рецепти и дегустация

Анита Симеонова е водещ на курсове за себе-усъвършенстване и Аюрведична кухня и сертифициран Треньор за треньори и НЛП практики. Преподавател по природа, философията е нейната страст.

images_1„Рецептата е като молитва, в зависимост от състоянието на вашето съзнание и връзка в този момент, тя може да ви отведе до истинското обитаемо място на божественото“

 

Цената на курса е 90 лева.
Подробности и записвания на тел. 0878/ 898 459 или на място в Галерия БАрака.Трябва да влезете за да напишете коментар Вход