Козлодуйски огън „горя“ на сцената в Свищов

10308307_696877313687220_2099794131258304918_nЗа втора поредна година представители на огнена формация „Феникс” участват в тържественото откриване на най-големият в България реенактмънт фестивал „Орел на Дунава“ – Свищов. Фестивалът, събрал десетки групи за антични възстановки от страната и Европа, пресъздава античната история и военните сблъсъци между имперски Рим и древните племена и народи, като в това си Осмо издание, форумът се завръща  в родното си място – късноантичния римски град Нове, възстановен и реставриран от община Свищов в рамките на европейски проект под надслов „Нове – сърцето на легиона”.
10330435_696877270353891_797344950018897854_n„Несравнимо е усещането да играеш в подобна археологическа среда и пред такава огромна публика”, споделиха Мария Стоянова и Бисер Георгиев от огнена формация „Феникс”. Двамата с огненото си представление по митологични мотиви осветиха тържествената церемония по вдигането на античните знамена на гостуващите групи легиони и ритуалното откриване на фестивала.
Огнените артисти от „Феникс” получиха думи на признателност от името на водещите организатори на фестивала Стефан Проданов и Петър Петров, както и приеха нови покани за бъдещи съвместни проекти и участия в подобни авангардни събития.
Завърнали се от Фестивала „Орел на Дунава”, двамата огнени артисти вече активно планират новите си изяви в огнената формация, която за известно време временно бе разделена на няколко по-малки групи поради застъпващите се артистични покани и успоредно протичащите участия в тв – предаването „България търси талант”.
Мария Стоянова, която същевременно е и мениджър „Артистични участия” към Център за личностно развитие „БАрака” с удоволствие споделя за предстоящите летни проекти на групата, най-близките сред които са: Второто издание на „Сопот Рок Фест”, където „Феникс” ще бъде поддържаща група на рок-бандата „Елинор” – трибют на „Рамщайн”; Третото поредно издание на зеления фестивал „Узана Поляна Фест – Габрово”, където групата планира да представи уникален природен пърформанс с огън; както и множество представления по южното черноморие в периода юни-юли 2014 г.  Допълнително, огнената група подготвя изненада на козлодуйска територия в началото на есента, която ще бъде посветена на всички млади хора, обичащи силните емоции, здравата музика и екстремните преживявания.Трябва да влезете за да напишете коментар Вход