Феникс – Уеб талант на Шестия полуфинал в „България търси талант”

В резултат на няколкомесечна надпревара и поредица от участия в предварителни кастинги и официални концертни участия, „Феникс” заслужено спечели званието Уеб талант на Шестия полуфинал на шоуто „България търси талант” по БТВ. Така, в последната седмица на третото издание на тв -предаването, младите участници на практика тържествено закриха серията полуфинали. Те представиха мащабен огнен спектакъл, пресъздаващ митологичната идея за възкресението, героизма и човешката саможертвата, обединени в архетипния образ на огнената птица Феникс.

UntitledПреминали през множеството изпитания и рискови ситуации в реалити формата, огнените момичета и момчета за пореден път доказаха, че експерименталното изкуство носи своя нов смисъл и вече отредено място в големите сцени на България. Така „Феникс” категорично изпълни предварително поставената си мисия в шоуто, а именно – да популяризира огнения пой и да го направи достъпен за все повече млади хора.
В тази връзка, и поради засиленият интерес след шоуто „България търси талант” към този вид изкуство, огнените момичета и момчета откриват групата си за нови участници, като планират да организират ускорени обучителни летни курсове, в които с начинаещите ще работят изявени артисти, треньори и инструктори по огнен пой. Постигнатите успехи на формация „Феникс” чертаят и много бъдещи фестивални участия на национално и международни ниво, които ще бъдат организирани в поредица от летни турнета по планините и българското черноморие.
Untitled1За развитието и постиженията на огнената група, Център за личностно развитие „БАрака” благодари за помощта на община Козлодуй и Парти фууд, които подпомогнаха пътуването и престоя на младежите в столицата. Благодарим и на всички приятели и родители, подкрепили куража и професионализма на огнените момичета и момчета, представили и продължаващи да представят Козлодуй на множеството водещи сцени и престижни артистични форуми на България. Специални благодарности и на Мая Цветанова – мениджър на „Феникс“, която беше неотлъчно до групата по време на всички репетиции и участия на младежите.

феникс 1175564_627176594036481_7157365676719472803_nТрябва да влезете за да напишете коментар Вход