Хайде с БАрака на екскурзионно летуване в Родопите

39697_1477020878307_3237911_n

Приятели,
ние в БАрака, с много ентусиазъм и желание подготвяме за Вас разнообразни събития, срещи и беседи, за да отговорим на потребностите за себе-усъвършенстване, себе-търсене и себе-намиране. :)
Така се роди и поредната идея – да потърсим Мистиката на Родопите в едно лятно приключение.

БАрака организира екскурзионно летуване от 14 до 19 юли.

Приключението е отворено за малки и големи, за такива – търсещи адреналин, и такива – искащи мир и спокойствие.
ВАЖНО Е – да сте любители на планините, да искате да споделите с група своите емоции, да сте готови за нашето юлско реалити.
Предвидили сме шест дни, с пет нощувки, с умерени дневни преходи. Ще видим хижите „Скални Мостове“, „Изгрев“, „Чаирски езера“, „Триградски скали“ и ще посетим селата Орехово, Широка лъка, Гела и Мугла.
Очакваме първите двадесет, които ще тръгнат с нас на юлско приключение в Родопите.

Планината ни учи на дисциплина,
Планината ни учи на спокойствие,
Планината ни учи на уважение,
Планината ни учи на екипност,
Планината ни учи на …. много, много неща…
Вземете децата си, приятелите и хайде с нас на планина!

МИСТИКА В РОДОПИТЕ – програма
14 – 19 юли 2014 г.

n_1179867298_P1240928_3final_v Ден 1 – с. Орехово – х. Скални Мостове ( 4.40 ч. )
Пристигаме в с.Орехово и се отправяме по пътеката за хижа Кабата. В района на хижата ще си направим и почивка за обяд на обширните слънчеви поляни. За любознателните ще направим разходка до вр. Цирикова църква и каньоните под върха. След кратка почивка ще довършим прехода и вече сме пред природния феномен Чудните мостове. Свободно време за разходка из чудните скали, снимки и почивка с чаша чай. Малко още и сме на хижата – настаняваме се и е време за вечеря. Нощувка.

 

img_190643_1266108_lДен 2 – х. Скални мостове – х. Изгрев ( 4.00 ч.)
Закусваме и потегляме. С леко изкачване през борови гори и горски пътища, осеяни с ягодки достигаме местност Глухите камъни. Време е за почивка. От там продължаваме към хижа Изгрев. Пристигаме за обяд. След почивка ще отидем до вековното дърво „Десетте братя”. Връщаме се в хижата за вечеря. Нощувка.

 

 

todor-trambabovДен 3 – х. Изгрев – с. Широка лъка ( 4.00 ч. )
За закуска мекици с прясно или кисело козе мляко. Тръгваме на юг. Вървим през борови гори и омайни родопски поляни. Не след дълго пред нас е панорамата на Перелишкия дял с връх Перелик. Почваме спускане през махала Куковица до село Широка лъка. Пътеката върви по почвения път надолу. Настаняваме се в къщи за гости в Широка лъка. Ще разгледаме църквата и училището. Вечеря. Нощувка.

 

 

imagesДен 4 – с. Широка лъка – с. Мугла – х. Чаирски езера ( 6.00 ч. )
Закуска. Днес ще бъде дълъг ден. Организираме извозване до с. Гела, за да спестим 6-7 км. От там тръгваме по пътеката за хижа Ледницата. Спираме за кратка почивка за чай на хижата. Потегляме за малко по почвен път, след което отбиваме по горската пътека за малко изкачване. По времето на изкачването може да берем и гъби за вечерята. Спускаме към село Мугла, в района на което е сниман филма „Време разделно”. Ще обядваме в центъра на селото, след което заслужено време за кафе и почивка. От Мугла се изкачваме за около час до мандрата над селото и продължаваме по горския път за Чаирски езера. Пристигаме в хижата, където ни очакват за вечеря с ароматен боб и вкусен пататник, домашно приготвен хляб, а за десерт овче кисело мляко със сладко от горски плодове. Ако не сме много изморени ще посетим „Пияната гора“ и Синьото езеро. Вечер на талантите. Кой каквото може – да ни покаже. Нощувка.

DSC_1770-950Ден 5 – х. Чаирски езера – х. Триградски скали ( 4.00 ч. )
Закусваме мекици със сиренце и чай. Потегляме из родопските пътеки. Спускаме се за малко до реката и от там леко започваме да изкачваме към Триград. Днес е лека разходката и за обяд сме в хижа Триградски скали. Гощават ни с топла супа и още нещо, и сме готови да се потопим в тайнството на подземното царство – пещерите Ягодинска и Дяволско гърло. Възможност за посещение на Харамийската пещера с предварителна заявка. Ще посетим и музея на Мечката. Връщаме се в хижата. Последна вечер заедно. Вечеря. Нощувка.

 

indexДен 6 – х. Триградски скали
Закуска. Време е за размяна на координати и снимки и да си благодарим за хубавото време заедно. Тук се разделяме, поне за сега …

 

 

 

 

Цена: 270 лв.
Цената включва: 5 нощувки, храна, туристическа застраховка, планински водач, транспорт
Цената не включва: вход за пещери, музеи и лични разходи

Телефон за информация: 0878/ 898 459

Записване за сформиране на група до 30 май.

Екскурзионното летуване се организира съвместно с Бюро за туризъм и приключения „Пълдин” – лицензирани за подобен тип пътешествия.Трябва да влезете за да напишете коментар Вход