Млади хора тръгват на обмен в поредица от международни лагери

Фондация „Acco10426710_775738912466911_1959371748046125212_nlada” организира поредица от международни лагери с много прилични условия, в които могат да се включват млади хора от цяла България. Четирите семинара се провеждат във Франция, Германия и Румъния.
Първия ще се състои от 21 до 31 юли във Франция, с. Tréglonou, Бретан (северно от гр. Брест). В него могат да участват младежи от 16 до 25 годишна възраст. Това ще бъде тринационален лагер с екологична насоченост и ще се подпомага организация „La belle Bretagne“ да изследва растителния и животинския свят в природен естествен парк, както и да се почисти района.
Програмата включва езикови анимации (учене на чужди езици чрез интерактивни дейности), семинари на екологична и социална тематика, опознаване на района чрез екскурзии до близките градове и плажовете на Атлантическия океан, посещаване на местен културен фестивал. Настаняването ще е в палатки. На разположение на участниците ще има зала за събирания и занимания на закрито, спортна база с игрище за тенис на корт, футболно игрище, тенис маса. Участниците в обмена са от България, Франция и Германия.
Такса за участие – 200 лева. Таксата покрива транспорт (билетите се закупуват от участниците, парите им се възстановяват по време на проекта, но само при представени билети), храна, терен за палатки, зала, програма, локални екскурзии.
В края на август е вторият младежки обмен. От 18 до 28 август млади хора от Франция, Германия и България ще участват в семинар на тема: „Комуникация чрез изкуство“. По време на летното събитие са предвидени уъркшопи по танци, улично изкуство (графити) и музика, както и еднодневна екскурзия до Берлин.
Младежи от 16 до 25 години могат да се записват. В Лайпциг ще се спи в училищна база. На разположение на участниците ще бъдат семинарна зала, млад10366006_775765222464280_1078569926787529848_nежки център с място за игри (тенис на маса, джаги), спортен център – баскетболно и футболно игрища, парк с открита сцена в амфитеатрален стил и стена за графити.
Участието е 200 лева. Таксата покрива транспорт от София до Лайпциг и обратно (билетите се закупуват от участниците, парите им се възстановяват по време на проекта, но само при представени билети), храна, настаняване в училищна база, семинарна зала, младежки център със зала за игри, спортен център, модерирана програма с уъркшопи, водени от специалисти, екскурзия до Берлин.
Третият младежки семинар ще се проведе в Румъния, град Сигишоара. Темата е „Да погледнеш от друга гледна точка – малцинствата в Европа и предизвикателствата пред социалната справедливост“. В обмена, който се провежда от 10 до 17 септември ще участват младежи от Германия, Унгария, Румъния и България. Програмата включва методи на неформалното образование – дискусии, работа в малки групи, презентации, ролеви игри. Планира се половината от участниците от всяка една страна да са роми с цел представяне на повече гледни точки и изграждане на приятелски мостове между различните общества. Млади хора от 18 до 30 годишна възраст могат да се записват.
Таксата участие е 100 лева + 30% от пътните разходи. Таксата покрива 70% от транспорта от София до Сигишоара и обратно (билетите се закупуват от участниците, 70% от цената им се възстановява по време на проекта, но само при представени билети), храна, настаняване, семинарна зала, модерирана програма, водена от специалисти, екскурзия в района.
10347396_775738812466921_4539540302127015967_nПоследния семинар от поредицата е на тема „Без права в правова държава – отношението към ромите в Германия и Франция”. Събитието ще се проведе в център за младежки обмени на немската скаутска организация BDP, който се намира сред природата, на 40 км от гр. Мюнхен и разполага с леглова база, столова, семинарна зала, сцена на открито, място за лагерен огън. В семинара се предвижда да вземат участие роми от България, Франция и Германия. Програмата включва методи на неформалното образование – работа в малки групи, презентации, дискусии, ролеви игри, творчески уъркшопи. Могат да се включат млади хора от 16 до 25 годишни. Времето на семинара е от 25 октомври до 1 ноември. Таксата за участие е 200 лева. Тя покрива транспорт от София до Мюнхен и обратно (билетите се закупуват от участниците, парите им се възстановяват по време на проекта, но само при представяне на билети), храна, настаняване, семинарна зала, модерирана програма, водена от екип от специалисти, екскурзия до Мюнхен.

И за четирите лагера организаторите дават възможност за намаляване на таксата, ако някой от участниците няма възможност да заплати пълния размер.
Желаещите да участват в тези прекрасни младежки събития могат да изпратят на посочения по-долу имейл три имена, възраст, телефон, града, в който живеяте, и какво ги мотивира да се включат.
За контакти:
e-mail: accolada.foundation@gmail.com
0895/ 43 80 90 – Делян БеневТрябва да влезете за да напишете коментар Вход