Млади хора ще се учат да въртят огнен пой

DSC_0277След като получи званието „Уеб-талант” на Шестия полуфинал в „България търси талант“, група „Феникс” отговаря на засиления интерес към огненото изкуство, като организира ускорено лятно обучение по „Огнен пой”. Заниманията ще  се провеждат в Център за личностно развитие „БАрака” и ще стартират на 18 юни.
Курсът на обучение ще се провежда с две седмични тренировки, всяка от които – 2 учебни часа. Ще се изучават основни елементи в огненото шоу посредством работа с различните средства на това експериментално изкуство, наричани още: „огнен пой”; „стаф”, „ветрило”; ”спарклет” и много други, както традиционни, така и новосъздадени от въображението на огнените фенове. Работи се при всички мерки за сигурност и при задължителен предварителен инструктаж за противопожарна безопасност. За по-малките от участниците в  тренинга ще е необходимо деклариране на родителско съгласие.
Тренировъчния процес предвижда придобиване на лични качества, ловкост, сръчност, самоконтрол и дисциплина, както и умения за партньорство и работа в екип. „Най-запалените” и с най-добри резултати в края на обучението ще имат възможността да се присъединят към  „Феникс” и да станат редовни участници в бъдещите шоу–програми на групата.
Летния тренинг ще се води от Михаел Ганев – Инструктор по „Огнен пой”, като в процеса на работа ще се включват и изявени представители на група „Феникс” за допълващи демонстрации и онагледяване на обучението.
Тренировъчните групи ще бъдат сформирани до 15 юни, като до тази дата ще продължават и предварителните записвания на желаещите да се включат в тренинга.

За контакт и  записвания:
0878/ 898 259 – Мария
0878/ 898 459 – Лиляна

DSC_0370Михаел Ганев – Ръководител и Инструктор на Огнена група „Феникс” от самото й създаване. За първи път се среща с експерименталното изкуство и физикъл – театъра в театрална трупа „Три – четири” към Обединен детския комплекс в Козлодуй, където играе водеща роля в авторския  филм „Self” и участва в редица движенчески постановки  на театралната трупа. На един по-късен етап, преминал обучение през Школа по огнен пой  – Русе, Михаел Ганев впоследствие посвещава десетки млади хора в уменията на огнения спектакъл, както и не спира своите артистични изяви  на големите български и международни сцени. Същевременно, дългогодишен спортист, с множество предишни волейболни участия, наскоро Михаел Ганев се посвещава на кик-бокса към СК „Хелиос” – Русе, като още при първата си поява на състезание в този вид спорт постига титлата „Държавен шампион” на Държавното първенство в Шумен през м. април тази година, а малко по-късно става вице-шампион на Студентски шампионат по кик-бокс по време на Националната универсиада през м. май 2014 г. Обединяването на спорта и творчеството са основният мотив в работата на Михаел Ганев, а популяризацията на огненото изкуство – едно от най-успешните  му начинания за работа с деца, юноши и млади хора.

P1290539 (Large)От момента на създаването си, „Феникс” притежава множество участия на местно, регионално и национално ниво, най-важните сред които са: Международен младежки обмен – Германия 2012; Шести международен фестивал на античното наследство “Орел на Дунав”; Генерална Международна Детска Асамблея 2013-„Деца на планетата”; Четвъртото издание на фестивала „Vola Open Air – 2013“; Международен фестивал на съхранените български традиции сред българите в чужбина-2013”; „Дунавски сал 2013” –  проект на Европейската стратегия за Дунавския регион, както и допълнително включване в различни международни спортни турнири и рок фестивали. През лятото на изминалата 2013 г., групата се изявява като подгряваща група на легендарните URIAH HEEP по време на MOTO-ROCK FEST – Велико Търново; играе като поддържаща група на рок – бандата „ELINOR“ – трибют група на „Rammstein“ по време на „PolineROOOCK“ – Пловдив;  както и работи заедно със световно известната формация за антично бойно изкуство BAGA–TUR. В периода януари – май, 2014г., огнената група  се включва в третия кръг на шоуто „България търси талант” по БТВ. Получава званието УЕБ –ТАЛАНТ на Шестия полуфинал на телевизионното предаване.Трябва да влезете за да напишете коментар Вход