НУЖНИ СА ВАРИВА, ГУМЕНИ БОТУШИ И ЧУВАЛИ ЗА СМЕТ ЗА МИЗИЯ

Във връзка със зачестилите обаждания във фондация „БАрака“ за спекулации с хранителните продукти и водата, които се събират съвестно от граждани на Козлодуй и околността, и с помощта на десетките доброволци на организацията се доставят до пунктовете на БЧК в Мизия, информираме следното:
Говорихме с кмета на Мизия, д-р Крушовенски. Той увери, че към момента цялата му администрация е навън именно, за да регулира кои продукти къде отиват. Да, имало е групи от други населени места, които са искали продукти, но с помощта на полицията са били отстранени. Кметът на населеното място гарантира, че всички доставени продукти се разпределят на бедстващите семейства в Мизия.
Фондация „БАрака“ е във връзка с трима души, които на място извозват хранителни продукти, вода и консумативи. Пакетират се отделни партиди с продуктите, които хората от Мизия казват, че са нужни.

DSCF3759Два пъти дневно от Козлодуй до Мизия пътуват бусове, осигурени от местни фирми, община Козлодуй, кметство Гложене. От Български червен кръст обявиха, че ще се създава военно-полева кухня и необходимите продукти, които може да се доставят до Мизия са: ориз, боб, леща, грах, домати консерва, ахут, овесени ядки, картофи, моркови, чушки, лук, олио, сол, захар, магданоз и др. продукти. Отделно има нужда от гумени ботуши, ръкавици, чували за смет, лопати, пластмасови прибори. Големи хипермаркети са доставили тирове с минерална вода, за това към момента вода не е необходима.

Към момента се прави всичко, което е възможно и отново благодарим!
В сайта на „БАрака“ периодично информираме за случващото се.
http://cpd-kozloduy.org/Трябва да влезете за да напишете коментар Вход