Мизия – кампанията „Подай ръка и дари усмивка“ в снимки

IMG_2511    IMG_2530

 

 

 

 

 

„Подай ръка и дари усмивка“, благотворителната дарителска инициатива на ученици, родители и учители от ЧСОУ „Св. Георги“, съвместно с фондация БАрака, върна надеждата в човешката доброта и съпричастност на над 30 бедстващи семейства в гр. Мизия, които в деня след изборите се прибраха в домовете си с нови хладилници, печки, перални, обзавеждане, дрехи и играчки. „Учениците ни ни показаха, че са способни да създават големи неща в името на общото щастие, както и да вложат старанието и усилията си за изграждане на хармонично, активно и достойно гражданско съзнание. Освен директното въздействие и помощ за нуждаещи се хора, вярваме че чрез подобен проект подпомагаме взаимните ни усилия да възпитаваме в децата ни основни човешки ценности и добродетели като състрадателност, съпричастност, подкрепа, толерантност, доверие. Бих искала да изразя огромната ни благодарност и признателност за инициативността и подкрепата, които нашите ученици и техните родители проявиха. Благодаря и на семействата от Мизия, които ни позволиха и ни дадоха възможност да им помогнем“, сподели Даниела Северинова, основател и директор на ЧСОУ „Св.Георги“.

IMG_2532   IMG_2552

 

 

 

 

 

„Получих нова пералня и хладилник, дрехи за детето и легла. Безкрайно съм щастлив. Не съм очаквал наистина, че могат да ми донесат толкова много неща. Обикновено само ни обещават и нищо не се случва”, сподели Пламен Герговски – един от родителите от Мизия.

IMG_2560    IMG_2562

 

 

 

 

 

IMG_2567    IMG_2570

 

 

 

 

 

„Вчера беше ден, който трудно може да се забрави и да се остави без равносметка! Когато видиш безсилието, което ние хората имаме пред стихиите, си припомняш колко важна е подадената ръка.“ , сподели учител от ЧСОУ „Св.Георги“, а един от ученците пожела нещо много мъдро и истинско на пострадала от наводнението жена – „Дано скоро започнете да мислите за преживяното като нещо от Вашето минало и дано с днешната ни инициатива сме успели да Ви дарим искрица щастие и надежда.“

IMG_2595    IMG_2580

 

 

 

 

 

IMG_2603     IMG_2695

 

 

 

 

 

 

Децата се забавляваха заедно, а накрая си размениха адреси, за да си пишат писма :)

IMG_2696     IMG_2697

 

 

 

 

 

 

 

 

Събраната сума в кампанията е близо 6 000 лева, а даренията бяха на стойност над 15 000 лева.

Звуков репортаж по темата: http://bnr.bg/vidin/post/100469401

 Трябва да влезете за да напишете коментар Вход