ЧСОУ „Свети Георги” дарява електроуреди и обзавеждане на 25 семейства в Мизия

ЧСОУ „Свети Георги“, София инициира дарителска кампания сред родители, за да подпомогнат нуждаещи се семейства в Мизия – градът наводнен на 3 август. Кампанията „Подай ръка – дари усмивка“ стартира в началото на учебната година и в нея с ентусиазъм се включиха много деца и родители.
Координацията на събитието е от Фондация „БАрака“, Козлодуй, които намериха 25 семейства в Мизия и са проучени техните нужди. „Свързахме се с всички семейства, някои от тях посетихме на място и знаем от какво имат нужда. Към момента от частното училище в София са осигурили детско обзавеждане, матраци, хладилници, печки, перални, ютии, миксери, тоалетни чинии, нови мивки, дрехи, обувки и др. Стойността на всички събрани дарения, включително и паричните надхвърля 15 000 лева„, информира Лили Рашкова – управител на Фондация „БАрака“.
В понеделник в 12.30 часа в общинския клуб в Мизия ще се състои срещата, на която са поканени всички 25 семейства. От София се очакват да присъстват около тридесет деца и още двадесет родители и учители. На събитието децата ще се запознаят, ще поиграят забавни игри и ще има възможност за дискусия, по повод наводнението в Мизия. По същото време родителите ще приемат своите дарения. Верига „Техномаркет” също се включи в инициативата, като подсигури с отстъпка 3 печки, 6 хладилника и 11 перални машини, а част от електроуредите са дарени за семействата в Мизия. Общо родителите от София събраха 4 500 лева. Отделно са дарени мебели, електроуреди, дрехи, които са транспортирани безвъзмездно с помощта на родител от София. Сем. Рибарови от София подсигуряват транспорт и лечение на пет годишната Божидара от Мизия, която има проблем с очите и спешно се нуждае от медицински грижи.
В доставяне на строителни материали се включи и козлодуйската фирма „Стромет”. Към Мизия в понеделник ще отпътуват и над двадесет одеала, и разнообразни дрехи, доставени от секцията по йога към АЕЦ „Козлодуй“.
Част от огнената група „Феникс“ също ще присъства на събитието. Те самите участваха в кампанията, която Фондация „БАрака“ проведе в началото на август. Припомняме, че тогава в съседния на Козлодуй град бяха доставени тонове вода, храна, дезинфектанти и продукти от първа необходимост. В акцията, която стартира първите часове след наводнението, се включиха стотици граждани на община Козлодуй.

снимка: архив БАрака

 Един Отговор на ЧСОУ „Свети Георги” дарява електроуреди и обзавеждане на 25 семейства в Мизия

  1. Pingback: Мизия – кампанията “Подай ръка и дари усмивка” в снимки | Център за Личностно Развитие

Трябва да влезете за да напишете коментар Вход