Изложба – Живопис на Мариана Ангелова

На 4 март, в 17.00 часа в главното фоайе на Дом на енергетика – гр. Козлодуй  ще се състои откриване на самостоятелна изложба – Живопис, на художничката Мариана Ангелова. В няколко десетки платна, рисувани през последните години, посетителите ще могат да видят различни тематични линии, съдържащи в себе си идеята за хармонията в човека, уюта на природата, полета на  духа и въображението.  През различни художествени техники и похвати, творбите на художничката представят необятна палитра от вътрешна експресия и неподправено отношение към света около нас. Изключително цветово балансирани и с деликатни смислови акценти, картините предоставят богато пространство за един нов и различен образ – с усещане за спомен, мечта или авангард, така че всеки  сам да разпознае  картината, съответна на собствената му форма и чувство, и да се свърже със „собственото” си  изображение навън и вътре в себе си.
Това е втората поред голяма изложба – живопис на Мариана Ангелова, позната като едно от утвърдените имена в областта на приложното изкуство. Художничката има поредица от самостоятелни участия и експозиции в редица форуми, като част от нейните произведения и в момента се представят  в различни художествени пространства. Сред тях, на местно ниво особено ярко се откроява последната експериментална изложба „Рисувано стъкло” – може да се види в галерията на Център за личностно развитие „BARAKA” – гр. Козлодуй,  където изложбата ще гостува до края на месец март.

Мариана Ангелова – визитка

MariankaС  над  двадесет  годишна практика, художничката работи и експериментира в различни области на съвременното приложно и изобразително изкуство. Нейният своеобразен стил, смело комбиниращ форма и съдържание непрекъснато присъства както в отделните изложби на художествени уникати, така и в мащабните сценографски решения и дизайнерски провокации в над 20 артистични изяви и постановки на различни театрални сцени, експериментални пърформанси  и фестивални  участия.
С богат педагогически опит, художничката подкрепя множество арт-събития, а нейни възпитаници печелят международни и национални награди и отличия, както и признанието на цялата общественост. Основател на голямата областна изложба „Ние децата“ към ОДК – Козлодуй, вече дванадесет години поред  Мариана Ангелова обединява детското художествено творчество от всички училища и учебни заведения на територията на област Враца, като с това дава своята силна подкрепа към естетическото възпитание и образование на подрастващите.
Към практиката й проявяват интерес не само деца и млади хора, но и възрастни и родители, като все повече са хората, които преминават през опита на изкуството по време на организираните от художничката Творчески работилници и обучаващи курсове в Център за личностно развитие „BARAKA” – гр. Козлодуй. Същевременно,  допълнителната специализация на Мариана Ангелова в област „Арт – терапия” допринася към творческия процес да се добави и чисто терапевтичен, оздравителен и социализиращ ефект.
Бъдещите творчески планове на художничката включват нови самостоятелни изложби и експозиции,  множество планирани обучения за деца и възрастни, както и поредица от участия в арт-форуми на национално и международно ниво.Трябва да влезете за да напишете коментар Вход