Игра и изкуство в детския Коледен карнавал

С много изненади и приключения премина детския Коледен карнавал, организиран от Общински детски комплекс и Център за личностно развитие „BARAKA“, с подкрепата на община Козлодуй.

В навечерието на Коледа, на 21 декември още от 16.00 ч., деца от цялата община започнаха да изпълват сградата на детския комплекс, със занимания в отделни творчески модули: рисунки и приложно творчество в „Арт – работилницата за подаръци и сувенири“, намираща се в Школата по изобразително и приложно изкуство; песни и танци на импровизираната сцена на открито пред сградата на ОДК, и посещения на кулинарното изложение от коледни домашни вкусотии, разположено в изложбената зала на комплекса.

За артистичната програма се погрижиха водещите от театрална трупа „Три-четири“ към ОДК, заедно с игрите на група „Аниматори“ от ЦЛР „BARAKA“. При конкурсите и състезанията по време на няколкочасовата детска дискотека, малките и маскирани като герои от приказките участници спечелиха интересни отличия и призове за различни артистични участия, както и много награди – спортни уреди и дидактични пособия. За настроението и хубавите емоции допринесоха и музиката на DJ „Dinamic Universe“ и оригиналното LED – шоу на Марио Йорданов от клуб „Гейм зона“ към ЦЛР „BARAKA“.

В края на вечерта бе представен тържествен коледен ритуал от групата по „Етнография и фолклор“ към ОДК, а празничната програма постигна своята кулминация с огненото и светлинно шоу на група „Феникс“ от ЦЛР „BARAKA“.

По думите на Таня Спасова – директор на ОДК, събитието очертава една нова формула за забавление на подрастващите, съчетаваща в себе си играта, изкуството и обучението, и най-вече, поставяща в своя фокус на внимание именно децата – но не само като зрители, а като вече активни участници и главни герои в действието на празника.

Детският комплекс даде своя принос и в благотворителните инициативи, посветени на деца в риск: Коледен базар за подпомагане на деца в неравностойно положение под надслов “Всяко дете е важно”, организиран от ОДМП – община Козлодуй, както и в начинанието, набиращо средства за децата с онко и хематологични заболявания „Деца помагат на деца“, инициирано от фондация „Aртон България“ , с подкрепата на сдружение „Подай ръка“ – гр. Козлодуй.

DSC_0132

DSC_0183

DSC_0214

DSC_0235

DSC_0245

DSC_0254

DSC_0266

DSC_0217

DSC_0147

DSC_0269

DSC_0273

1DSC_0332

DSC_0286

Снимки: Ева НиколаеваТрябва да влезете за да напишете коментар Вход