Компания „Вижън“ – с хуманитарна подкрепа и просветителска дейност

IMG_1277

На 28.12.2015г.,за трета поредна година в ресторант „Истър“ се състоя традиционния Коледен благотворителен бал на екипа на компания „Вижън“ в Козлодуй. По повод хуманната идея на събитието, гост на вечерта бе Маргарита Буряк, учредител на международния Фонд „Миссия“, създаден преди 11 години с подкрепата на „Вижън“, и активно работещ по идеите за благотворителността, просветителската дейност и духовното развитие. Сред присъстващите в залата бяха много и различни представители на обществеността, които заедно събраха 2 310 лв., предназначени за различни каузи, сред които: създаване на Социална трапезария в Мездра, подкрепа на деца със здравословни проблеми в Мизия, и подпомагане на подрастващи в затруднени житейски обстоятелства от Козлодуй и общината.

От името на община Козлодуй, с поздравления към начинанието, към гостите и организаторите се обърна госпожа Мая Занева – председател на Общинския съвет. От своя страна, г-жа Капка Павлова – консултант на „Вижън“ и представител на Фонд „Миссия“ за България благодари за подкрепата на всички присъстващи и включилите се в благотворителната инициатива, както и на организаторите на събитието в Козлодуй: д-р Таня Паунова, Валентина Георгиева, Румяна и Калин Младенови.

Представителите на „Вижън“ изразяват признателност и към местните артистичните групи и творци, взели участие в празничната програма, а именно: Димана Тодорова и Мария Кошултанска от вокална група „Робинзон“ към Дом на енергетика, фолклорен състав при читалище „Заря“, с. Бутан и огнена група „Феникс“ към Център за личностно развитие „BARAKA“.

Имахме честта да се запознаем с организаторите и да ги попитаме няколко въпроса, чрез които разбрахме малко повече за компания „Вижън“, нейните цели, и кои са участниците в събитието…

IMG_1336

Ето какво споделиха за сайта на „BARAKA“:

1
Капка Павлова – консултант на „Вижън“ и представител на Фонд „Миссия“ за България

Казвам се Капка Павлова и съм родена в с. Хърлец. По принцип, много хора смятат, че живея тук, но това не е така – два дни от седмицата съм тук, а останалите пет живея в София. Това е и дългият ми път през многото години, в които работя за „Вижън“ и аз много се радвам, че всяка седмица провървявам тези 400 километра за да бъда в тук, в Козлодуй. Всъщност, идеята е на екипа на компания „Вижън” и на момичетата, с които правим заедно това дело тук в града. Благотворителната дейност е най-върховното нещо, до което човек може да израсте и за това аз искам да запаля в повече хора това желание – да правят неща със сърцата си и да не спират.

”Вижън” е компания, която тази година ще стане на двадесет години. Това е голям международен холдинг, чиято основна идея е да дава здраве на хората. Здраве, което може да се разбира в много и различни аспекти: като култура, като наследство, като изучаване на духовност и постигане на ценности… „Вижън” е компания, която спасява хората, но най-важното е, че се стремим да събираме хората и можем заедно да направим много добри дела. Компания „Вижън” има бизнес, има продукти, които дават здраве, но тя обединява хората, обединява съдби, обединява нации… И, това е „Вижън” за мен, а аз съм във „Вижън” от петнадесет години…

На събитието тази вечер ни гостуват „Дамски клуб“ към град Мизия – жените, които там ни отварят вратите за да стигнем до децата, заедно с представители и социален работник от град Мездра. Официални наши гости също са: Председателят на Общинския съвет – Мая Занева и учредителката на международния Фонд „Миссия“ – госпожа Маргарита Буряк.

Тук, тази вечер има хора от всякакви професии – има лекари, има инженери, има ръководители в АЕЦ „Козлодуй“… Има хора на изключително големи постове, има най-обикновени хора, има и пенсионери. И всички те именно са хората, които ние сме докоснали през годината, и които имат отношение към това, което ние правим.

3
Николет Павлова – регионален представител на Фонд „Миссия“

Благотворителният бал се случва за трета поредна година тук, в град Козлодуй, и през всяка една от годините ние увеличаваме своите каузи, като тази година те вече са три на брой. Първата кауза е свързана с деца, които живеят в град Мездра и се нуждаят от Социалната трапезария в града. Те имат доста проблеми в семействата и имат необходимост от различни принадлежности, които ние ще им осигурим благодарение на средствата, които ще съберем от събитието днес. Втората наша кауза е, да подпомогнем децата, чиито домове бяха разрушени в град Мизия. Вече една година работим за тези деца, и всеки ден виждаме техните усмивки и тяхната благодарност. И сега е моментът, да обявим нашата трета кауза, която е свързана с подрастващите в затруднено положение в град Козлодуй – така, с помощта на кмета на град Козлодуй г-жа Маринела Николова, ние ще осъществим пряк контакт с децата и ще ги подкрепим.

2
Маргарита Буряк, учредител на международния Фонд „Миссия“

На хората в Козлодуй и приятелите на „Вижън“ пожелавам здраво приятелство и единство, които във времето непрекъснато да укрепват и да мотивират, така че никоя сила да не може да ги разруши. Защото, от нас зависи какъв свят ще оставим на децата си. И независимо къде живеем – в кой град или държава, трябва да бъдем заедно… Тогава именно щастието, което търсим, ще бъде цялостно. Ще бъде общо!

5

4

IMG_1275

IMG_1239

IMG_1283

>

2015-12-28-2918

2015-12-28-2909

2015-12-28-2921

1 (2)

Снимки: Теодор Пиронков, Габриела Георгиева, Марио Йорданов


Автор: Валери ДуцоваТрябва да влезете за да напишете коментар Вход