Защо пилето пресича пътя?


Документален филм за създаването на авторския спектакъл „Защо пилето пресича пътя?…“ на театрална трупа „Три – четири!“ 

 

Филмът представя груповите процеси и груповата динамика в цялостния творчески процес по създаването на спектакъла.

След смъртта следва животът. А животът е самото начало на смъртта. Защо?…

Раждаме се чисти, искрени, изпълнени с любов. Порастваме и се заплитаме в задръжките на обществото. Всичко започва на игра – маскен бал. В обществото не можем да бъдем себе си, защото масата прегазва всеки, който е по-различен и се откроява. Затова ставаме все по-безлични и еднакви.

Само в съня можем да бъдем това, което мечтаем да сме. Но все някога трябва да се събудим, а когато това стане усещаме примката на сивата рутина на играта – умивка, поклон и пак усмивка.

А ние плачем, ридаем вътрешно. Душата ни е разпъната на кръст от пазителите на установения ред, който не ни позволява да полетим и да се извисим над калта, в която сме затънали. Надеждата умира сред руините на собственото ни АЗ.

Стигаме дъното на човешкото си падение – всички лъжи, всички задръжки, целия страх и срам… Цялото общество е затворено в клетката на духовната си импотентност.

Някой намира силата да пробие стената и да мине от другата страна, където е свободен да бъде себе си – в един нов свят, в който може да се създаде общество от личности…
Кога???…

Участват:
Вальо – Водачът; Петя – Надеждата; Илиян и Васко – Палачите; Тити – Любовта; Люси – малкото момиче, пораснало; Сиана – Сънят; Иванна – Щурият купон; Божко – Пич; Теди – Отрицанието; Криси – Лек полъх; Тишо – Верен на групата; Ина – Разказвачът, Даниела Първанова – ръководител на театрална трупа „Три – четири!“, психолог.

Режисура, камера и монтаж: Александрина Липова
„Защо пилето пресича пътя?, Първа част

„Защо пилето пресича пътя?, Втора частТрябва да влезете за да напишете коментар Вход