Десето Юбилейно издание на Празника на меда

Нашият екип от Театрална трупа „Три-Четири“ към ЦПЛР  – ОДК, съвместно с огнена група „Феникс“ към ЦЛР „Барака“, се включихме в организацията на Х-тото издание на Празника на меда, организиран от ДП РАО, и провел се на 23-24 февруари в ресторант „Дунав“, гр. Козлодуй. Участвахме не само в организацията, а дори и в конкурса „За пчелата и меда в 21 думи“. Двама от нашите участници бяха наградени: Анна Такова – 1-во място и Денис Любенова – 2-ро място. Награда получи и огнена група „Феникс“ със своето колективно произведение, в което се включиха 6-ма човека.

Пет момичета и един малък участник бяха облечени във фолклорни дрехи със съвременен мотив, по време на фолклорното ревю – част от програмата в празника. Имаше огнено шоу от група „Феникс“, които, за да уважат традициите в празника, бяха с костюми с фолклорен мотив. Целият празник мина „като по вода“, всички бяха много ентусиазирани и усмихнати.

Като доброволци, една част от работата беше да се раздават номера за томболата, платнени торби за покупките и питка, за да се опита меда. Работихме съвместно с екипа на информационния център на ДП РАО, които от години са наши приятели и имаме много различни съвместни проекти. По време на двата дни на Празника, бяхме впечатлени от: изключително вкусния мед, от подаръците в томболката, ръчната изработка на художествените произведения на майсторите и занаятчиите, от ароматния чай и хубавото отношение на организаторите.

През изложението преминаха 2000 човека, които с удоволствие дегустираха и разглеждаха медените изкушения. За нас този празник бе едно чудесно преживяване, очакваме с нетърпение следващото издание през 2019 г.

Автор: Денис Любенова

Снимки: Денис Любенова, Румен Александров, Даниела Ганчева

Показва се „IMG_7353.JPG“

Показва се „IMG_7345.JPG“

Показва се „IMG_7306.JPG“

Показва се „IMG_7291.JPG“

Показва се „IMG_7232.JPG“

Показва се „IMG_7370.JPG“

Показва се „IMG_7365.JPG“Трябва да влезете за да напишете коментар Вход