Нови успехи на Школата по изобразително и приложно изкуство към ЦПЛР – ОДК, гр. Козлодуй

Творби на Школата печелят призовите награди към Фондация „Свети  Евтимий, Патриарх Български” – София  

DSCN1995

Децата от Школата по изобразително и приложно изкуство към Център за подкрепа за личностното развитие – Общински детски комплекс /ЦПЛР – ОДК/, гр. Козлодуй, с ръководител – Мариана Ангелова, отново заеха призови места, този път – в проведените от Фондация „Свети Евтимий, Патриарх Български” – гр. София художествени конкурси за детско и юношеско творчество: конкурс “Приказният свят на Ангел Каралийчев” по повод 115 годишнина от рождението на Ангел Каралийчев и конкурс “Васил Левски – по-жив от живите” по случай 180 години от рождението на Васил Левски.

Конкурсите се провеждат в рамките на организираната от фондацията “Декада 2013 – 2023” под наименованието “Бог  – светът – човекът” и са посветени на историческите ценности и българското самосъзнание. В двата конкурса са наградени всички участвали рисунки от Школата към ЦПЛР – ОДК, а някои от децата притежават повече от едно отличие в художествените класации, видимо в постигнатите резултати.

Наградени участници от Школата в конкурса „Приказният свят на Ангел Каралийчев”:

Първа награда – Елена Сергеева Гошева

Първа награда – Белослава Бориславова Балкова

Втора награда – Теодора Пламенова Каменова

Трета награда – Мария Детелинова Оприцова

Трета награда – Елена Мариянова Димитрова

Наградени участници от Школата в конкурса „Васил Левски – по-жив от живите”:

Първа награда – Силвия Стоянова Пекунова

Първа награда – Мария Детелинова Оприцова

Втора награда – Белослава Бориславова Балкова

Трета награда – Илейн Мартинова Манасиева

DSCN1993 (1)

  Белослава Балкова със своите две призови отличия в двата  конкурса на  Фондация „Свети Евтимий, Патриарх Български”

По-рано, през м. март, децата от Школата спечелиха призови места във всички възрастови групи на Седмия общински конкурс  „Водата – извор на живот“, посветен на Световния ден на водата и част от Екологичния календар на община Козлодуй. Откриването на изложбата към конкурса и награждаването на участниците бе проведено на 23 март в НЧХП “Христо Ботев”, в присъствието на г-жа Маринела Николова – кмет на община Козлодуй.

Наградени участници от Школата в конкурса „Водата – извор на живот“:

Детска градина: 
Второ място – Велислав Велиславов Стефанов, 5 години

I – IV клас:

Първо място – Теодора Пламенова  Каменова, 10 години

Поощрителна награда – Белослава Балкова, 11 години

V – VIII клас:
Второ място -Анна-Мария Иванова Иванова, 12 години

IX – XII клас:
Първо място – Виктория Стоянова Пенкова, 15 години

 

24785060_1029042620582090_1161291351379589404_o

Част от наградените участници в конкурса „Водата – извор на живот“, заедно с кмета на община Козлодуй  –    г-жа  Маринела Николова

До края на учебната година пред малките художници предстоят още и различни инициативи и участия, като най-близки във времето са: Национален конкурс “С очите си видях бедата” и Национален конкурс “Тъпан бие, хоро се вие”- 2018 , гр. Монтана.

През м. май ще се състои и най-значимото за 2018 г. събитие за Школата – честване на годишнината по повод XV Областна изложба за детски рисунки и фотографии „Ние – децата“, която ще се проведе за петнадесети пореден път под домакинството на детския комплекс, като тази година ще бъде празнично отбелязан и нейния 15 годишен юбилей. Откриването на изложбата ще се състои на 14 май, от 17. 30 ч., в Главно фоайе на Дом на енергетика, гр. Козлодуй.

unnamed-41

Архив: Награждаване на първенците в ХIV Областна изложба „Ние – децата“ през 2017 г., в присъствието на г-жа Мая Занева – председател на Общински съвет, община Козлодуй


Трябва да влезете за да напишете коментар Вход