Вокална група „Щуротреска“ посвети своя концерт на Козлодуй и неговите хора

Да запеем заедно със  “Щуротреска” –  с поздрав за нашия град!

Под този надслов бе провелият се на 15.05.2018 г. в НЧХП “Христо Ботев” концерт на Вокална група “Щуротреска” към ЦПЛР – ОДК, организиран от детския комплекс в гр. Козлодуй, с подкрепата на община Козлодуй и НЧХП “Христо Ботев”.

IMG_7775

В навечерието на Ботевите тържества и в знак на признание към общинското ръководство за оказаната подкрепа към детското изкуство, концертът бе посветен на празничните дни на гр. Козлодуй и на хората от града. По този повод, пред десетките ценители на музикалното творчество за деца в препълнената зала на козлодуйското  читалище, двете формации на Вокалната група представиха зрелищен спектакъл, в който малки и още по-малки изпълнители показаха майсторски вокални изпълнения, предизвикали непрекъснати аплодисменти сред многобройната публика от приятели, родители и гости на концерта.

В своята 15 годишна история, “Щуротреска” е призната на национално и международно ниво, с много златни и сребърни отличия в областта на  музикалното творчество за деца. Постигнатото високо ниво в работата на групата удиви публиката и по време на самия концерт – със сложното за тази възраст многогласово пеене, достигащо до три и повече гласа, трудните солови песни от професионалната българска сцена и изпълненията на различни езици – френски, испански и английски.   

IMG_7761

IMG_7776

IMG_7787

IMG_7813

IMG_7780

IMG_7782

Сред гостите на концерта, с много усмивки и хубави впечатления от “Щуротреска” и нейните малки певци, бяха и представителите на общинската администрация: г-жа Мая Занева – Председател на ОбС – община Козлодуй,  г-жа Марийка Костова – Председател на Комисия по образованието в ОбС, г-н Анатоли Абаров – Председател на Комисия по законност към ОбС, г-жа Лиляна Рашкова – Директор дирекция “Хуманитарни дейности”, г-жа Величка Нейчева – Началник отдел “Култура, спорт и публични прояви”, г-жа Виолета Маркова – експерт „Младежки дейности и детски политики“ в общината и др.

От името на детския комплекс, г-жа Таня Спасова – Директор на ЦПЛР – ОДК поздрави децата и екипа на “Щуротреска” за постиженията, емоцията и вдъхновението в тяхното творчество. От своя страна, от името на музикалните педагози на вокалната формация: г-жа Галя Цветанова – художествен ръководител и г-жа Здравка Николаева – корепетитор, бе споделено признание за екипната работа, разбирането и доверието, оказано към “Щуротреска” от времето на нейното създаване до този момент, когато вече групата е сред най-популярните в страната детски вокални формации. В отговор и като символ на благодарност към двете ръководителки на групата, участници в “Щуротреска” и техните родители поднесоха кошници с цветя, с мили думи и пожелания за още много и съвместни бъдещи успехи.

IMG_7754

                                           Г-жа Галя Цветанова – художествен ръководител на Вокална група „Щуротреска“ 

С поздрав за “Щуротреска”, в концерта се включиха още малки певци и танцьори от ДГ “Мир”и ДГ “Радост” които показаха няколко мини-експериментални постановки, с оригинална хореография и с различни, интересни и силни емоционални детски послания.  

IMG_7778

                                                                                                                                                                                                                                                        Детска градина „Мир“

IMG_7798

IMG_7810

                                                                                                                                                                                                                                                 Детска градина „Радост“

Водещи на концерта, автори на сценария и артистичната програма бяха представителите на театрална трупа “Три-четири”към ЦПЛР – ОДК, с ръководител – Даниела Първанова, а идеята и реализацията на сценографията са дело на художничката Мариана Ангелова – ръководител на Школа по Изобразително и приложно изкуство към детския комплекс.

IMG_7815

                                       Театрална трупа „Три – четири“

За професионалното озвучаване и осветление, както и за цялостното протичане на събитието работи екипа на НЧХП “Христо Ботев”, а техническите ефекти и мултимедията бяха от ЦЛР “BARAKA” – в знак на уважение и вид “творчески подарък” за малките певци и концерта на Вокалната група.

ЦПЛР – ОДК благодари на всички, подкрепили и включили се в концерта на “Щуротреска”!

С признание за гостоприемството и професионализма на НЧХП “Христо Ботев” – гр. Козлодуй!

Снимки: Даниела Ганчева – ЦЛР „BARAKA“


Трябва да влезете за да напишете коментар Вход